Combinatul Donalam din Călărași angajează pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat

Combinatul Donalam din Călărași angajează pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2021

După contextul pandemic din ultimul an, sectorul siderurgic dă semne de revitalizare, susținut de reluarea producției industriale și de inițierea proiectelor de infrastructură. Asociația Mondială a Oțelului (WSA) preconizează că cererea globală de oțel va crește cu 5,8% anul acesta, urmând să ajungă la 1,874 miliarde de tone. Tendința de pe piața internațională se reflectă și la nivel local, în cadrul combinatului Donalam din Călărași.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Donalam, unul dintre principalii jucători din industria barelor de oțel laminate la cald și oțeluri speciale din Europa, înregistrează o creștere a cererii de produse încă de la începutul anului. Pentru a putea onora comenzile primite în timp util, compania a demarat un proces de recrutare a peste 50 de angajați noi, atât personal necalificat, cât și personal calificat cu studii superioare.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

„Odată cu relansarea producției în sectoarele industriale, nevoia de produse de oțel este în creștere, având în vedere diversitatea industriilor în care oțelul este folosit ca materie primă - petrol&gaz, auto și echipamente agricole, construcții etc. Această dezghețare a comenzilor pe piața internațională se resimte și în numărul de comenzi noi pe care le-am primit într-o perioadă relativ scurtă. Provocarea în momentul de față este să reușim să facem față cererii ridicate, de aceea ne concentrăm pe recrutarea de personal pentru a ne mări capacitatea operațională și de producție”, a declarat Enrico Deganello, directorul combinatului Donalam Călărași. 

Cei mai căutați candidați de Donalam în această perioadă sunt muncitorii necalificați. Compania pune la dispoziție 40 de locuri noi de muncă, 20 dintre acestea fiind pentru postul de lucrător în depozitul fabricii, iar 15 pentru linia de finisare a barelor de oțel. De asemenea, sunt căutați muncitori pentru linia de producție, mentenanță mecanică și electrică, precum și un specialist pentru postul de strungar. Noii angajați vor fi instruiți intern, în cadrul programelor de formare organizate de companie.

În ceea ce privește candidații cu studii superioare, Donalam recrutează 8 specialiști pentru consolidarea departamentelor companiei (achiziții, HR, finanțe, comercial, aprovizionare, achiziții material brut, logistică și IT), precum și 2 ingineri pentru partea de producție, respectiv cea de mentenanță.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Cu peste 270 de angajați, Donalam este unul dintre cei mai mari angajatori din județul Călărași. În 2021, compania estimează o cifră de afaceri de peste 630 de milioane de lei, mai mult decât dublu față de anul trecut. Fabrica exportă anual circa 120.000 de tone de bare de oțel pe piața europeană. În prezent Donalam are în derulare o investiție de peste 11 milioane de euro începută anul trecut, pentru modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic.

Donalam, cu sediul în Călărași, este unul dintre principalii jucători din industria barelor de oțel laminate la cald și oțeluri special din Europa. Compania a fost înființată de către AFV Beltrame Group în 2006, iar un an mai târziu, în 2007, a achiziționat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Compania deține peste 270 de angajați și vinde anual aproximativ 120.000 tone de bare de oțel. În 2020 Donalam a înregistrat o cifră de afaceri de peste 290 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
donalam
angajari