Comeback: Polonezul Ludwik Sobolewski, cel care a condus bursele din Varșovia și București, revine în România, cu o platformă de crowdfunding

Comeback: Polonezul Ludwik Sobolewski, cel care a condus bursele din Varșovia și București, revine în România, cu o platformă de crowdfunding
scris 2 oct 2019

Ludwik Sobolewski, cel care a condus cele mai dinamice burse din regiune, de la Varșovia și București, și care la începutul anului trecut a lansat un proiect de relații internaționale, se pregătește să intre în România cu platforma de crowdfunding Beesfund, cea mai mare platformă poloneză de acest tip, care utilizează și sistemul blockchain.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sobolewski a fost CEO al Bursei de Valori București în intervalul august 2013 - octombrie 2017.

El s-a alăturat acum platformei pentru a lucra la extinderea acesteia către alte piețe, precum România și Slovacia. Alături de el au fost recrutați Michał Cieciórski (fost vicepreședinte al Bursei de Valori de la Varșovia) și Michał Kozicki (fost președinte al HBO Polska).

Sistemul crowdfunding presupune atragerea, online, de finanțare de la terți, o comunitate de persoane, pentru un anumit proiect. De la lansare, în 2012, Beesfund a strâns circa 7 milioane euro pentru aproximativ 50 de companii, mare parte din sumă, respectiv aproape jumătate, fiind ridicată în prima jumătate a acestui an.

EXCLUSIV Un grup de israelieni, autor al unei tranzacții majore în ultimele zile ale balonului imobiliar, revine pe piața românească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un grup de israelieni, autor al unei tranzacții majore în ultimele zile ale balonului imobiliar, revine pe piața românească

Platforma are circa 26.000 de investitori înregistrați și intermediază operațiuni, printre altele, pentru furnizorul de echipamente It Zikom Computer, clubul de fotbal Wisla Cracovia, Panika Film Studio, cel mai mare studio de film din nordul Poloniei, clubul de volei Legionovia, rețeaua de unități medicale Medicana, platforma de vânzări mașini uzate RzetelneAuto, Berăria Wilk.

"Dacă doriți să investiți, vă vom arăta cum să o faceți și de ce riscuri trebuie să țineți cont. Acest lucru este mai simplu decât operarea la bursă, deoarece crowdfunding vă permite să investiți sume mici. Deci, dacă nu aveți experiență, nu trebuie să riscați mulți bani, dar puteți avea totuși o proprietate comună și participare la profit. Beesfund  este așa-numita «Un terț de încredere», datorită căruia investitorii pot fi siguri că o entitate separată este responsabilă pentru plăți, prevenind orice abuz", este mesajul prin care platforma care se pregătește să intre în România încearcă să își atragă clienți.

Beesfund se prezintă drept cea mai mare platformă de crowdfunding cu acțiuni din Europa Centrală, cu intenția de a deveni cea mai importantă platformă de acest tip din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
sobolewski
platforma
beesfund