Compania farmaceutică Stada a acceptat o ofertă de preluare din partea fondurilor Bain și Cinven, de 5,3 miliarde euro

Compania farmaceutică Stada a acceptat o ofertă de preluare din partea fondurilor Bain și Cinven, de 5,3 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2017

Compania faraceutică germană Stada Arzneimittel a acceptat o ofertă de preluare de 5,3 miliarde de euro din partea fondurilor de investiții Bain Capital și Cinven, care vor prelua controlul asupra unuia dintre puținii producători independenți de medicamente generice din Europa, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bain Capital și Cinven vor oferi 65,28 euro plus un dividend de 0,72 de euro pentru fiecare acțiune Dtada, a anunțat producătorul de medicamente cu sediul în Bad Vilbel, Germania, scrie News.ro.

Suma oferită este cu 49% mai mare față de prețul oferit în decembrie, când fondurile au făcut prima ofertă.

Acordul va da cumpărătorilor acces la piețele din Germania și Rusia ale medicamentelor comercializate fără prescripție și a celor generice și marchează un nou pas în consolidarea industriei medicamentelor generice.

Stada a evitat timp de ani de zile să fie preluată, datorită unei structuri neobișnuite a acționariatului și a managementului solid, până când acționarul Active Ownership Sarl a condus o revoltă, anul trecut.

În august 2016, directorul general Hartmut Retzlaff a demisionat după un mandat de 23 de ani.

Americanii de la Fitbit au început să angajeze specialiști pentru biroul din București. Ce posturi sunt oferite CITEȘTE ȘI Americanii de la Fitbit au început să angajeze specialiști pentru biroul din București. Ce posturi sunt oferite

Noul CEO Matthias Wiedenfels a promis că va face Stada mai profitabilă. În februarie, au început să curgă ofertele de preluare din partea fondurilor de investiții, între care și cele din partea Advent International, Permira, Cinven și Bain Capital.

Acțiunile Stada au crescut cu aproape 11%, la 64,62 euro pe unitate, la bursa din Frankfurt. În ultimul an, titlurile Stada au avansat cu 79%.

Producătorul produsului Grippostad, despre care Stada afirmă că este cel mai bine vândut medicament pentru răceală din Germania, și-a îmbunătățit luna trecută estimările financiare pe termen mediu, afirmând că vrea să își crească vânzările până la 2,7 miliarde de euro în 2019, iar profitul ajustat înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierii ți amortizării la 590 milioane de euro.

Bain Capital și Cinven au acceptat să onoreze actualele contracte de muncă convenit cu sindicatul și să nu concedieze angajați timp de patru ani, cu excepția măsurilor deja planificate.

Sediul central și principalele divizii ale Stada vor rămâne aceleași.

Ofertanții vot face o oferă oficială pentru acțiunile Stada, iar conducerea acesteia va recomanda acționarilor propunerea.

Suma de 5,3 miliarde de euro include și datoriile Stada.

viewscnt
Afla mai multe despre
stada
bain
cinven