Compania locală PCF Investment Banking obține pentru dezvoltatorul belgian Liebrecht & wooD o finanțare internațională pe 30 ani. Tranzacție atipică pentru West Park Retail Militari

Compania locală PCF Investment Banking obține pentru dezvoltatorul belgian Liebrecht & wooD o finanțare internațională pe 30 ani. Tranzacție atipică pentru West Park Retail Militari
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2021

Grupul imobiliar belgian Liebrecht & wooD, dezvoltatorul singurelor două centre profesionale de tip outlet din România, Fashion House Outlet Pallady și, respectiv, Militari, a contractat un împrumut pe termen foarte lung, de 30 de ani, în valoare de 16,6 milioane de euro, pentru refinanțarea integrală a capitalului investit în centrul comercial din cadrul West Park Retail Militari. Finanțarea a fost atrasă prin intermediul PCF Investment Banking, cea mai mare companie locală de tip investment banking  din România, în calitate de consultant financiar exclusiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul face parte din portofoliul grupului european Liebrecht & wooD, un jucător regional cu tradiție în sectorul imobiliar ce activează de peste 25 de ani pe piețele din Europa Centrală și de Est, în țări precum Polonia, România și Rusia.

În această tranzacție atipică pentru piața locală, finanțarea a fost acordată de către Hypo Noe Landesbank für Niederösterreich und Wien (Hypo Noe), una dintre băncile austriece de renume - de altfel, una dintre cele mai vechi și mai mari bănci regionale din Austria -, cu o expertiză internațională diversificată în Europa Centrală și de Est.

„Grupul belgian Liebreht & wooD este clientul PCF Investment Banking de 3 ani, reușind împreună să facem parte din proiectele companiei care în decurs de peste 15 ani  a investit peste 250 de milioane de euro în România. Prin parteneriatul cu PCF Investment Banking, Liebrecht & wooD și-a asigurat finanțări constante pentru proiectele sale, atât existente, cât și pentru cele aflate în curs de dezvoltarea, aspect care atestă viziunea noastră în ceea ce privește parteneriatele sustenabile și inovatoare cu clienții noștri”, a declarat Mihai Iordan, Managing Partner PCF Investment Banking.

„Liebrecht & wooD este în permanentă consolidare a operațiunilor de pe piața din România. Ne bucurăm să avem în portofoliu cel mai ambițios proiect rezidențial din România, Liziera de Lac, parcuri de retail, precum și primele două centre profesionale de tip outlet de la noi din țară. Pentru a susține acest ritm accelerat de dezvoltare, ne bazăm pe parteneriatul cu instituțiile financiare care împărtășesc și reconfirmă, prin fiecare finanțare că modelul Liebrecht & wooD este unul de succes. Mulțumim  echipei PCF Investment Banking pentru asistența din ultimii 3 ani și suntem entuziasmați să identificăm împreună oportunitățile pentru proiectele pe care le avem în plan”, a declarat Sorin Ioan Blaga, CEO Liebrecht & wooD România.

PCF Investment Banking este cea mai mare companie locală independentă de consultanță în domeniul serviciilor de finanțări și investiții corporative, specializata în furnizarea de soluții personalizate, în conformitate cu cerințele și specificul pieței locale.

Echipa PCF Investment Banking a consiliat cu succes peste 100 de clienți locali și internaționali, finalizând tranzacții a căror valoare totală depășește 2 miliarde de euro.

De-a lungul anilor, grupul Liebrecht & wooD a livrat peste 1 milion de metri pătrați construiți în Polonia, România și Rusia, cu o valoare totală de piață de peste 1 miliard de euro. 

Liebrecht & wooD a intrat pe piața românească în 2001, cu centrul comercial Militari din București. În 2007 a inaugurat complexul de birouri Victoria Park din București, cu o suprafață închiriabilă de 20.500 metri pătrați. 

În 2008 a deschis primul outlet din România - Fashion House Outlet Centre București, ca parte integrantă a parcului de retail West Park, ce are o suprafață de 73.400 metri pătrați.

În primăvara acestui an a fost deschis Fashion House Pallady, un proiect în valoare totală de 25 de milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pcf
liebrecht