Corporația japoneză JTEKT, interesată să își extindă operațiunile la fosta companie Rulmenți Alexandria, investiție de 125 milioane euro

Corporația japoneză JTEKT, interesată să își extindă operațiunile la fosta companie Rulmenți Alexandria, investiție de 125 milioane euro
scris 26 iul 2019

Corporația japoneză JTEKT este interesată să își extindă operațiunile și facilitățile de producție de la Koyo Seiko România (fosta companie Rulmenți Alexandria) pentru a putea produce componente auto specializate necesare fabricilor Toyota Motors din Cehia. Valoarea investiției anunțate în unitatea de la Alexandria este de 125 milioane euro.

Anunțul a fost lansat în contextul discuțiilor cu o delegație română condusă de secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Paula Pîrvănescu în Japonia.

„România este pregătită să primească un nou nume important din industria mondială de componente auto. Industria auto reprezintă unul dintre motoarele exporturilor românești. Cei mai mari jucători din sectorul componentelor auto au zeci de fabrici în România, centre de producție care susțin orașe întregi prin comenzile pe care le primesc”, a transmis oficialul român comunității de afaceri din Japonia, arată ministerul.

FOTO IKEA înlătură \ CITEȘTE ȘI FOTO IKEA înlătură "misterul" și anunță când deschide magazinul nr 2 din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei

JTEKT Corporation este o corporație japoneză creată în ianuarie 2006 prin fuziunea a două companii, Koyo Seiko Co. și Toyoda Machine Works, cu afaceri de peste 1 miliard dolari.

Anul trecut, schimburile comerciale bilaterale între România și Japonia au totalizat 709,7 milioane dolari din care export românesc 296,1 milioane dolari, iar import 413,6 milioane dolari.

Principalele produse românești exportate în Japonia sunt lemn și semifabricate din lemn, îmbrăcăminte și accesorii, mașini și echipamente electrice, produse chimice, produse metalurgice, încălțăminte, sticlă, ceramică, vinuri, miere, produse cosmetice.

Principalele produse japoneze importate în România sunt mijloace de transport, echipament electric, mașini și utilaje, produse din metal, produse chimice, instrumente și aparate optice și fotografice.

viewscnt
Afla mai multe despre
jtekt
alexandria
investitie