CreditAmanet - afaceri de peste 42,31 milioane de lei în primul semestru din 2023

CreditAmanet - afaceri de peste 42,31 milioane de lei în primul semestru din 2023

Cosmin Popovici

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2023

CreditAmanet, cu o experiență de peste 15 ani, a înregistrat în primul semestru din 2023 rezultate financiare consolidate cu peste 25% mai mari decât în anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, cifra de afaceri a holdingului cu 3 linii de business (amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile) a ajuns la 42,31 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creștere de 26,22% față de 33,52 milioane de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul companiei pentru prima jumătate a anului curent a atins valoarea de 4,44 milioane de lei, o apreciere procentuală de 24,11 comparativ cu 3,58 milioane de lei în primul semestru al anului trecut. 

Irlandezii de la Smurfit Kappa, cu operațiuni și în România, fuzionează cu americanii de la WestRock. Apare un gigant pe piața ambalajelor CITEȘTE ȘI Irlandezii de la Smurfit Kappa, cu operațiuni și în România, fuzionează cu americanii de la WestRock. Apare un gigant pe piața ambalajelor

Rezultatele financiare consolidate obținute în primul semestru confirmă creșterile estimate pentru această perioadă și continuă trendul constant ascendent, în care compania cu capital românesc a raportat performanțe financiare impresionante.

„Rezultatele din primul semestru, la nivelul holdingului se încadrează în proiecțiile bugetate. Aceasta demonstrează că am avut așteptări realiste, în pofida climatului economic cu multiple provocări. Ne-am urmărit cu perseverență strategia de business, care s-a dovedit a fi una perfect adaptată realităților sociale și economice actuale. Rezultatele financiare consolidate ale primului semestru reprezintă încă un pariu câștigat de întreaga echipă CreditAmanet”, spune CEO-ul companiei, Cosmin Popovici.

Prima jumătate a lui 2023 a fost o perioadă în care compania lider de piață a îndeplinit multe alte obiective de business, pe lângă cele financiare. CreditAmanet și-a consolidat rețeaua națională de agenții. Sibiul, „un centru important de business pentru CreditAmanet”, după cum consideră CEO-ul companiei, este orașul care găzduiește cea mai nouă agenție. Totodată, aceasta marchează implementarea unui nou concept de amenajare, care are în centru atât facilitarea interacțiunii clienților cu produsele și serviciile CreditAmanet, cât și o experiență de shopping modernă și confortabilă.

EXCLUSIV CONFIRMARE Un nou jucător intră pe piața RCA din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Un nou jucător intră pe piața RCA din România

Pentru cel de-al doilea semestru din 2023, compania românească își propune să mențină același ritm de creștere pe toate liniile de business, atât în ce privește cifra de afaceri, cât și profitul.

„Suntem încrezători că vom îndeplini obiectivele propuse pentru exercițiul financiar actual. Digitalizarea și consolidarea rețelei nationale de agenții rămân prioritățile noastre, la fel și dezvoltarea practicilor sustenabile prin intermediul politicilor ESG. De la an la an am dezvoltat un business tot mai solid și rezilient împreună cu echipa noastră, dar și o afacere privită cu încredere de clienți. De altfel, aceștia sunt o parte dintre factorii care au generat performanțele financiare spectaculoase pe care CreditAmanet le-a obținut în ultimii ani”, mai spune Cosmin Popovici.

CreditAmanet oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet și schimb valutar și administrează cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru metale prețioase, electronice, bijuterii și produse de lux. Prin intermediul companiilor pe care le deține integral (Digital Sale SRL și Eurocredit Exchange SRL) dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile. Compania operează 24 de agenții în București, Ilfov, Sibiu, Brașov, Piatra Neamț, Focșani, Bacău, Galați și Constanța, Tg. Mureș, Buzău și Ploiești.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
creditamanet
profit