Creștere de 11% a acțiunilor Snap, susținută de previziuni peste așteptări ale companiei privind numărul de utilizatori activi zilnic în 2024

Creștere de 11% a acțiunilor Snap, susținută de previziuni peste așteptări ale companiei privind numărul de utilizatori activi zilnic în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2023

Acțiunile Snap au crescut cu 11% luni, după ce un articol din presă a spus că această companie de social media anticipează că va avea peste 475 de milioane de utilizatori activi zilnic (DAU) în 2024, peste așteptările Wall Street, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul de utilizatori publicat vineri de Verge, care citează o notă internă a CEO-ului Evan Speigel către angajați, a depășit estimarea Visible Alpha, de 447 de milioane, scrie News.ro.

Undă verde - Tranzacția prin care Antonio Eram a vândut controlul Netopia către Innova Capital, finalizată CITEȘTE ȘI Undă verde - Tranzacția prin care Antonio Eram a vândut controlul Netopia către Innova Capital, finalizată

DAU-urile mai mari decât cele așteptate vin ca o ușurare pentru compania părinte a Snapchat, care se luptă cu o concurență acerbă și o piață de publicitate slabă.

De asemenea, Snap se așteaptă ca veniturile din publicitate să crească cu peste 20% în 2024, ca parte a ”obiectivelor sale extinse”, se arată în articol, previziunea fiind peste estimările Wall Street, privind o creștere de 14%.

Compania a refuzat să comenteze raportul.

Snap a fost prima firmă de social media dependentă de reclame care a semnalat o scădere a cererii anul trecut, deoarece mărcile au redus bugetele pe fondul inflației aprinse și al ratelor ridicate ale dobânzilor.

Presa ungară: România a depășit Ungaria în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor CITEȘTE ȘI Presa ungară: România a depășit Ungaria în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor

Problemele macroeconomice, împreună cu concurența în creștere din partea platformelor de social media precum TikTok, au făcut ca Snap să piardă 80% din evaluarea sa, anul trecut.

Snap a reușit aproape să atingă doar una dintre cele nouă ținte - creșterea timpului pe care utilizatorii săi zilnic petrec vizionarea conținutului cu cel puțin 10%, se arată în raport.

viewscnt
Afla mai multe despre
snap
actiuni