Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor pregătește construcția proiectului de birouri din Expoziției: ”devreme în 2019”

Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor pregătește construcția proiectului de birouri din Expoziției: ”devreme în 2019”
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2018

Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor, proprietarul complexului Hermes Business Campus din zona Pipera din București, vrea să înceapă ”devreme în 2019” lucrările la proiectul de birouri din Bulevardul Expoziției, pentru care așteaptă obținerea autorizației de construcție în această toamnă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul, care va fi dezvoltat pe un teren de 11.500 metri pătrați, va avea 46.900 metri pătrați spații de birouri.

Atenor a cumpărat anul trecut terenul în Bulevardul Expoziției din București, zonă care a intrat în atenția dezvoltatorilor imobiliari – de birouri și rezidențiali – în căutarea unor alternative la destinațiile consecrate deja, devenite foarte agglomerate, respectiv Floreasca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pompeiu, Centru-Vest.

Grupul belgian va mai dezvolta un proiect de birouri în zona ultracentrală din București, la intersecția Căii Victoria cu Bulevardul Dacia, unde Atenor a preluat o clădire istorică, plus o bucată de teren, pe care o va renova.   

EXCLUSIV Ostahie a înființat un joint-venture cu taiwanezii de la Promate și va distribui brandul în toate țările din Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ostahie a înființat un joint-venture cu taiwanezii de la Promate și va distribui brandul în toate țările din Europa Centrală și de Est

Aici, Atenor vrea să contruiască 15.800 metri pătrați de birouri.

”Am obținut deja un prim permis de renovare a clădirii deja existente, lucrările fiind în curs de realizare. Am depus de asemenea documentația pentru autorizarea întregului proiect (vechi și nou), pe care ar trebui să o obținem în următoarele săptămâni”, spun reprezentanții Atenor.

Aceștia sunt în continuare în căutare de cumpărători pentru cele trei clădiri de birouri din cadrul proiectului Hermes Business Campus.

Complexul, cu o suprafață de 75.000 metri pătrați, este ocupat integral și a generat în primul semestru venituri din chirii de 4,2 milioane de euro. Veniturile totale din chirii obținute de Atenor din portofoliul pe care îl deține în Europa se ridică la 45,7 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
atenor
birouri
investiție