După exact 7 ani, Europolis majorează din nou capitalul complexului de birouri din Sema Parc

După exact 7 ani, Europolis majorează din nou capitalul complexului de birouri din Sema Parc
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 apr 2017

Fondul austriac de investiții Europolis operează a doua majorare a capitalului social al complexului de birouri deținut în Sema Parc București, precedenta operațiune fiind efectuată în urmă cu exact 7 ani. Europolis este proprietarul firmei care deține două imobile de birouri în Sema Parc, controlat de omul de afaceri român Ion Rădulea, și a fost preluat recent de către dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În aprilie 2010, Europolis Sema Park își majora capitalul social cu 11 milioane de euro, până la la 26,1 milioane de euro, prin aport in numerar al Europolis. Majorarea era efectuată prin intermediul a două firme ale Europolis Real Estate Asset Management, una înregistrată în Cipru și alta în Austria, acționari ai firmei Europolis Sema Park, care deține două clădiri de birouri în cadrul proiectului Sema Parc din București, cumpărate în 2006.

Acum, după 7 ani, capitalul social al Europolis Sema Park va fi majorat cu 7 milioane euro, de la 26,1 milioane euro la 33,1 milioane euro.

Barbu Vacărescu a devenit cea mai extinsă zonă de birouri din București. Cerere record pe piață în toate marile orașe din țară CITEȘTE ȘI Barbu Vacărescu a devenit cea mai extinsă zonă de birouri din București. Cerere record pe piață în toate marile orașe din țară

Sema Parc este dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici Semănătoarea din zona Grozăvești din București.

În noiembrie anul trecut, dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz a primit acordul Consiliului Concurenței să preia 10 companii din România, care dețin clădiri importante de birouri din București, inclusiv Europolis Sema Park SRL.

Anterior, austriecii au cumpărat și 26% din acțiunile CA Immo de la miliardarul rus Boris Mints, ca prim pas către fuziunea celor două companii austriece care dețin cumulat 15% din spațiile de birouri din România, într-o tranzacție de 604 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
sema
europolis
immofinanz