2015 a fost un an record pentru investițiile în energii regenerabile

2015 a fost un an record pentru investițiile în energii regenerabile
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2016

O sumă record de 286 miliarde de dolari a fost investită anul trecut la nivel mondial pentru energii regenerabile, cu 13 miliarde de dolari mai mult decât în 2014, iar capacitatea totală de generare a regenerabilelor a crescut anul trecut cu 147 GW, ajungând la 1,85 TW, potrivit unui raport publicat de REN 21, o coaliție internațională care regrupează guverne, asociații profesionale din domeniul energiilor regenerabile și instituții financiare, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar dacă investițiile în regenerabile au crescut la nivel mondial, în Europa acestea au scăzut cu 21%, până la 48,8 de miliarde de dolari. Excluzând China, care este cel mai mare investitor mondial în energia curată, în 2015 Asia a devansat pentru prima dată Europa la capitolul investiții în regenerabile. De asemenea, Orientul Mijlociu și Africa au înregistrat o creștere de 58%, până la 12,5 miliarde de dolari, a investițiilor în regenerabile, grație în principal programului de stimulare demarat în Africa de Sud.

"Cu adevărat remarcabil este că aceste rezultate au fost înregistrate într-o perioadă în care prețurile combustibililor fosili au atins minime istorice, iar regenerabilele au fost dezavantajate în termeni de subvenții guvernamentale", a declarat secretarul general al REN21, Christine Lins.

Mister: Petrolierul plecat din Iran cu destinația Constanța nu a reușit nici după 80 de zile să livreze încărcătura CITEȘTE ȘI Mister: Petrolierul plecat din Iran cu destinația Constanța nu a reușit nici după 80 de zile să livreze încărcătura

Potrivit REN 21, energia solară a fost din nou principalul beneficiar, atrăgând investiții de aproape 150 de miliarde de dolari, mai mult decât toate celelalte tehnologii cumulate, exceptând energia hidro. Investițiile în energia eoliană au crescut cu 4%, până la 109,6 miliarde de dolari.

Raportul avertizează că, în acest an, situația s-ar putea schimba, în urma unor investiții puternice în Europa și a încetinirii în China ca urmare a reducerii tarifelor, măsură decisă anul trecut. În primul trimestru al acestui an, investițiile în energiile regenerabile au scăzut cu 13%, până la 52,7 miliarde de dolari.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
regenerabila
investitii