6 dezvoltatori români pregătesc un parc fotovoltaic de sute de MW în Brașov

6 dezvoltatori români pregătesc un parc fotovoltaic de sute de MW în Brașov
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 13 iun 2024

O companie locală deținută de 6 persoane fizice are în pregătire dezvoltarea unui proiect de parc fotovoltaic de sute de MW în județul Brașov, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

FOTO Campanie de promovare outdoor a României în Germania. Peste 600 de taxiuri colantate vor circula în Hamburg, Berlin, Munchen și Frankfurt CITEȘTE ȘI FOTO Campanie de promovare outdoor a României în Germania. Peste 600 de taxiuri colantate vor circula în Hamburg, Berlin, Munchen și Frankfurt
Urmărește-ne și pe Google News

Centrala electrică solară ar urma să fie amplasată în comuna Părău din județul Brașov și să aibă o putere instalată de aproape 300 MW. Termenul estimat de punere în funcțiune este finalul anului 2027.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Racordarea parcului fotovoltaic necesită construirea în apropiere, în comuna Vad, a unei noi stații 400 kV, care să facă legătura cu linia electrică aeriană (LEA) Sibiu Sud-Brașov.

FOTO Începe recensământul berzelor albe CITEȘTE ȘI FOTO Începe recensământul berzelor albe

Firma dezvoltatoare, Heliowin SRL, este deținută de Radu Crăciun, Jan-Martin Moise, Cornel Răhăian (cu câte 25% din capital), Emil Bărbat (11%), Darie Cotchi și Emil-Florin Popovici (câte 7%), conform termene.ro.

După cum a relatat Profit.ro, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a ″îndulcit″ recent un un proiect de modificare și înăsprire a regulilor de racordare la rețelele de transport și distribuție a electricității a noilor centrale de producție, care are în centru introducerea unui mecanism de alocare prin licitație a capacităților disponibile de racordare, pentru limitarea volumului de solicitări, dar și pentru creșterea veniturilor aflate la dispoziția operatorilor pentru investiții în extinderea, întărirea și modernizarea rețelelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
proiect parc fotovoltaic
investiții energie regenerabilă
racordare centrale surse regenerabile