Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, vrea ca subsidiara pe care intenționează să și-o înființeze în Republica Moldova să vândă gaze peste Prut mai scump decât compania-mamă în România.
Primarul municipiului Ploiești, Mihai polițeanu, a anunțat, sâmbătă, că o conductă de transport produse petroliere a Conpet s-a spart, iar țițeiul a început să iasă la suprafață în Parcul Municipal Ploiești Vest, pe o porțiune de câteva zeci de metri pătrați. Inspectorii de mediu au fost informați despre acest incident.
Compania de stat are în vedere fie preluarea controlului asupra unei societăți de profil, fie cumpărarea activelor și operațiunilor acesteia.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, le recomandă românilor să caute pe site-ul ANRE oferte mai bune la electricitate.
România a avut astăzi o producție record în sistemul energetic național, de 8.000 MW.
Consiliul Județean (CJ) Hunedoara și Primăria Petrila vor dezvolta cel mai mare parc fotovoltaic din județ, care va fi gestionat de o entitate publică, proiectul depus de cele două autorități locale fiind acceptat la finanțare de Ministerul Energiei.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, reîncearcă, după 9 ani, să retehnologizeze hidrocentrala subterană Mărișelu de pe râul Someșul Mic, cu putere instalată de 220 MW.
Termocentrala Mintia prinde viață: Șantierul uriaș al noii centrale pe gaze, este mesajul cu care sunt prezentate acum imagini de la noua centrală, aflată în pregătire.
Energia electrică produsă cu ajutorul vântului asigură vineri aproape 40% din întregul necesar al României, în contextul în care meteorologii au emis avertizări de vremea rea și vânt puternic în cea mai mare parte a țării. Pe bursa de energie, prețul spot este cu 10% mai mic decât ieri. În plus, odată cu producția mare de energie eoliană, România exportă aproape 1.000 de MW.
Cel mai mare producător de gaze din România vrea să intre nu numai pe piața de furnizare către clienții casnici autohtoni, ci și pe cea din Republica Moldova, care în prezent își asigură 100% din consum din gaze care fie provin, fie tranzitează România.