Obligațiunile companiei Restart Energy One au fost suspendate de la tranzacționare pe bursă.
Pe o fostă groapă de gunoi din Sibiu, zona dealul Dăii, va fi construit un parc fotovoltaic.
Producătorul național de energie hidro acordă un dividend cu randament de 6,6%.
Prețurile petrolului au crescut, susținute de datele guvernamentale care arată scăderi semnificative ale stocurilor de țiței și carburanți în SUA, precum și de îngrijorările privind o posibilă reducere a ofertei globale, în contextul amenințărilor cu tarife impuse de SUA țărilor care cumpără petrol din Venezuela, transmite Reuters.
OMV Petrom a început transportul rutier de benzină către Ucraina, dintr-un terminal renovat din București, după ce până în prezent exporturile erau efectuate exclusiv pe cale feroviară.
Un procent de aproape 80% din produsele petroliere comercializate anul trecut în Republica Moldova, 748 mii tone din totalul de 948 mii tone, a provenit din România, în cazul benzinei procentul fiind practic de aproape 100%, conform analizei Profit.ro.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și cel mai mare furnizor concurențial pentru clienți finali, și-a redus cu 60%, anul trecut, veniturile nefacturate și, deci, neîncasate pe segmentul de furnizare, din cauza întârzierii emiterii și trimiterii facturilor către consumatorii din portofoliu.
Numărul prosumatorilor din România a crescut de 15 ori în ultimii trei ani, ajungând la 203.894 la finalul lunii ianuarie 2025. în ianuarie 2022, în România existau doar 13.874 prosumatori, cu o putere instalată de 88 MW.
Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, la care statul elen este cel mai mare acționar, cu peste 34% din capital, a raportat pentru anul trecut un profit net de 187,2 milioane euro, cu 62,1% mai mic decât cel din 2023 (494,2 milioane euro).
Grupul Hidroelectrica a înregistrat o scădere a rezultatelor operaționale și financiare în anul 2024, față de 2023, influențată în principal de condițiile hidrologice mai puțin favorabile, care au dus la o producție hidroenergetică redusă și au afectat volumul de energie disponibil pentru comercializare.