Profitul net al companiei de stat Conpet Ploiești, operatorul concesionar al sistemului național de conducte de transport al țițeiului și gazolinei, a scăzut anul trecut cu aproape 19,8%, la 12,21 milioane lei, față de cel raportat în 20123, de 49,41 milioane lei, în pofida majorării cifrei de afaceri cu 10%.
România are șanse ca în ianuarie 2027 sau poate chiar puțin mai devreme să beneficieze de gazul din Neptun Deep, iar țara noastră va putea să exporte, în condițiile în care producția va crește cu 75 - 100%, a afirmat joi ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la briefingul de la finalul ședinței de Guvern.
Ministerul Energiei, Sebastian Burduja, a arătat că un război economic între doi aliați, precum SUA și Uniunea Europeană, nu este o idee bună, pentru că prețurile mari vor fi suportate de consumatori, dar a punctat că UE ar trebui să se uite la alte piețe de unde vin îngrășăminte cu subvenție la gaz și fără mari restricții de mediu.
Italia va prezenta un set de măsuri, în valoare de aproximativ trei miliarde de euro (3,14 miliarde de dolari), pentru a ajuta familiile și firmele să facă față costurilor ridicate cu energia, iar Guvernul ar urma să adopte un proiect de lege care să permită folosirea din nou a energiei nucleare, transmite Reuters.
Washingtonul a amânat cu o lună aplicarea sancțiunilor anunțate împotriva celei mai mari companii petroliere și de gaz din Serbia (NIS), controlată de societatea rusă Gazprom, a anunțat președintele sârb Aleksandar Vucic, relatează AFP.
Premierul Marcel Ciolacu confirmă că Romgaz vrea să preia cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din țară.
Germania a instalat în 2024 mai multe turbine eoliene decât orice altă țară din din Europa, menținându-și poziția de lider în domeniul energiei regenerabile, arată datele publicate de grupul de lobby WindEurope, transmite DPA.
Schema de plafonare a prețurilor finale la consumatori în prezent în vigoare va fi prelungită după data de 1 aprilie, când ar fi trebuit să expire, cu 3 luni la energie electrică și cu 1 an la gaze naturale, a anunțat premierul Ciolacu, care a precizat că decizia este adoptată în ședința de azi a Guvernului.
Guvernul canadian ar trebui să joace un rol semnificativ în orice proiect de construire a unor noi oleoducte pentru a depăși obstacolele financiare, reglementările stricte și opoziția activiștilor, conform experților din industrie, dar nicio companie privată nu și-a exprimat recent interesul pentru a investi în acest sens, relatează Reuters.
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că în următoarele două zile se vor efectua lucrări de reabilitare pe conductele rețelei termice, în mai multe zone din Capitală.