Acționarii Hidroelectrica vor să numească doi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere

Acționarii Hidroelectrica vor să numească doi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2017

Acționarii Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, vor să numească doi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere, subiectul aflându-se pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor ce va avea loc pe 18 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mandatul noilor membrii provizorii ai Consiliului de Supraveghere este stabilit până la 19 august, arată convocatorul publicat pe site-ul producătorului de energie, scrie News.ro

Acesta nu arată care sunt membri provizorii propuși.

Altfel, un alt subiect aflat pe ordinea de zi este ”informarea acționarilor privind cesionarea în favoarea consorțiului BRD-ING Bank a unor contracte de vânzare-cumpărare de energie electrică în sumă de 56 milioane lei pentru completarea garanțiilor până la valoarea de 110% din suma trasă din credit conform contractului de credit 797/7 aprilie 2015”, mai informează documentul.

Un institut științific din Cluj își face parc eolian-solar din fonduri UE, cu stocare de energie și stații de încărcare mașini electrice CITEȘTE ȘI Un institut științific din Cluj își face parc eolian-solar din fonduri UE, cu stocare de energie și stații de încărcare mașini electrice

De asemenea, Fondul Proprietatea (FP), acționar minoritar al Hidroelectrica, a cerut recent convocarea adunării ordinare a acționarilor Hidroelectrica, pentru a solicita revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere.

Cei patru membri sunt președintele consiliului de supraveghere Ioana Andreea Lambru și trei membri ai consiliului: Laurențiu Dan Tudor, Horia Marian Gâmbuțeanu și Andreea Negru Ciobanu.

”Cererea fondului este determinată de faptul că respectivii membri ai Consiliului nu s-au opus la propunerea ca, în mod arbitrar, Petronel Chiriac, membru al Directoratului să fie înlocuit cu Adrian Constantin Volintiru, fără a implementa mai întâi un proces de selecție transparent”, se arată într-un comunicat al FP, din 19 iunie.

Cei patru membri ai Consiliului au fost numiți pentru un mandat interimar, de patru luni, pe data de 19 aprilie 2017. Potrivit FP, nu a existat un raport de evaluare asupra activității membrului directoratului care ar urma sa fie revocat din funcție, Petronel Chiriac și nicio analiză pentru justificarea acestei decizii.

Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni ale anului 2017 un profit brut de 743,7 milioane de lei, cu 154,6 milioane de lei mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând o creștere cu 26%.

Cifră de afaceri înregistrată în primele cinci luni ale acestui an a fost 1,436 miliarde de lei, față de 1,296 miliarde de lei în perioadă similară a anului trecut, crescând cu 11%.

Producția la cinci luni în acest an a fost de de aproximativ 6,5 TWh, față de 7 TWh realizați în aceeași perioadă a anului 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica