Alte peste 1.000 de blocuri au rămas fără apă caldă și încălzire. Magistrală de peste 55 de ani

Alte peste 1.000 de blocuri au rămas fără apă caldă și încălzire. Magistrală de peste 55 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că, din cauza unei avarii produse la Magistrala Berceni, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1.100 de blocuri din Sectorul 4.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a precizat, luni, într-un comnicat de presă, că punctele termice care alimentează imobilele din zona Tineretului nu vor fi afectate.

Avaria s-a produs pe Magistrala Berceni, pe strada Turnu Măgurele, în zona complexului comercial   "Grand Arena Mall" pe conducta cu diametrul de 1.000 mm.

”Magistrala are o vechime de peste 55 de ani, anul punerii în funcțiune fiind 1968. Inițial, în cursul dimineții, echipele companiei au încercat izolarea avariei din căminul de manevre situat la intersecția străzii Luică cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu, însă din cauza volumului mare de apă, care nu a putut fi evacuată, se impune închiderea magistralei din incinta CTE Progresu, până la evacuarea apei din acest cămin”, a transmis Termoenergetica.

TABEL OMV Petrom scumpește pentru a doua zi consecutivă carburanții. Benzina se apropie de 7 lei CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom scumpește pentru a doua zi consecutivă carburanții. Benzina se apropie de 7 lei

Potrvit companiei, au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele tehnice de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei.

”Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură va fi sistată până în data de 14 februarie 2024, ora 23.30, însă pe măsură ce intervenția se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune înainte de termenul estimat”, a mai transmis compania.

Luna trecută, peste 300 de blocuri din zonele Iancului, Mihai Bravu și Obor din București au rămas fără căldură și apă caldă, joi, din cauza unei avarii produse la Magistrala II Sud, în zona Piața Iancului.

Alte peste 1.000 de blocuri au rămas fără apă caldă și încălzire. Magistrală de peste 55 de ani

viewscnt
Afla mai multe despre
magistrală
avarie