Americanii vor cheltui aproape 5 miliarde de dolari pe benzină în weekendul sărbătorii Memorial Day

Americanii vor cheltui aproape 5 miliarde de dolari pe benzină în weekendul sărbătorii Memorial Day
scris 30 mai 2021

Americanii ar urma să cheltuie aproximativ 4,7 miliarde de dolari pe benzină în weekendul sărbătorii Memorial Day, potrivit GasBuddy, un site specializat pe identificarea prețurilor carburanților în timp real, transmite CNBC.

Asta ar însemna cheltuirea a circa 1,18 miliarde de dolari în fiecare zi, de vineri până luni, cu o marjă de variație de 1 milion de dolari, a spus Patrick De Haan, director pentru analiză în domeniul benzinei la GasBuddy, citat deNews.ro.

GasBuddy mai anticipează că prețul mediu al benzinei va fi de 2,98 de dolari pe galon în acest weekend, cel mai ridicat înregistrat în timpul acestei sărbători din 2014, cînd prețul benzinei a atins 3,66 de dolari pe galon.

”Prețurile benzinei au crescut în ultimele luni, din cauza creșterii continue a cererii, odată cu redeschiderea destinațiilor, înaintea sezonului de vară.

Oprirea livrărilor de carburanți ale companiei Colonial Pipeline, în urma unui atac cibernetic major, a scos în evidență cât de dependenți sunt americanii de benzină, în urma pandemiei de coronavirus, a spus De Haan.

Prețurile benzinei ar putea începe să scadă după Memorial Day, dar De Haan a avertizat că acestea ar putea urca din nou pe la mijlocul verii.

viewscnt
Afla mai multe despre
consum
preț
benzina