ANRE a amendat societatea de distribuție a Electrica pentru nereguli la racordarea prosumatorilor

ANRE a amendat societatea de distribuție a Electrica pentru nereguli la racordarea prosumatorilor
scris 22 iun 2021

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a sancționat operatorul de distribuție al Electrica, Distribuție Energie Electrică România S.A. (DEER), cu amendă contravențională în valoare de 155.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind racordarea prosumatorilor la rețelele de energie electrică.

Totodată, ANRE a dispus măsuri și termene de conformare în vederea remedierii situațiilor neconforme constatate.

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Biriș Goran, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Hidroelectrica, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

ANRE a finalizat o acțiune de control desfășurată la societatea Distribuție Energie Electrică România S.A. (în zona de competență a fostei Societăți de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord) în cadrul căreia a verificat respectarea prevederilor legale privind racordarea prosumatorilor la rețelele de energie electrică.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că operatorul de distribuție ar fi stabilit incorect soluții de racordare, generând, astfel, costuri suplimentare pentru prosumatori, și ar fi furnizat prosumatorilor, prin intermediul paginii de internet, informații incomplete privind documentația necesară racordării la rețeaua de energie electrică.

Totodată, potrivit ANRE, DEER ar fi completat incorect conținutul Avizelor Tehnice de Racordare (ATR) și al Certificatelor de Racordare (CR).

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
electrica
distributie
racordare
prosumatori