Porsche se aliază cu Customcells pentru a produce baterii auto performante, care vor reduce semnificativ timpul de încărcare

Porsche se aliază cu Customcells pentru a produce baterii auto performante, care vor reduce semnificativ timpul de încărcare
scris 21 iun 2021

Porsche, divizia de automobile sport a grupului Volkswagen, înființează o companie mixtă cu Customcells, pentru a produce baterii de înaltă performanță, care vor reduce semnificativ timpul de încărcare pentru vehiculele electrice, transmite Reuters.

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Biriș Goran, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Hidroelectrica, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

Parteneriatul cu Customcells, o companie din sudul Germaniei, specializată în celule de baterii litiu-ion, va viza producerea de baterii auto cu densitate de energie mai mare decât prototipurile utilizate în mașinile electrice actuale ale Porsche, a declarat compania într-un comunicat.

ULTIMA ORĂ Lanțul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniu, își cere insolvența, puternic lovit de pandemie. Fondatorul Octavian Radu recent la PROFIT NEWS TV: \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Lanțul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniu, își cere insolvența, puternic lovit de pandemie. Fondatorul Octavian Radu recent la PROFIT NEWS TV: "Săraca Diverta... dacă nu e nimeni în mall, pot să stau și în cap!"

Producătorii auto europeni fac eforturi pentru a reduce dependența lor de furnizorii de baterii din Asia, pe măsură ce lansează modele imtegral electrice pentru a îndeplini obiectivele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană, scrie News.ro

Pe lângă reducerea timpului de încărcare, îmbunătățirea densității energetice va însemna reducerea cantității de materie primă necesară în baterii pentru a atinge aceeași autonomie. De asemenea, va reduce costurile de producție a bateriei, făcând mașinile electrice mai accesibile.

Porsche a declarat că va investi o sumă de peste 10 milioane de euro în asocierea la care va deține o participație de 80%.

VIDEO O companie chineză a construit complet un bloc cu 10 etaje în 28 de ore și 45 de minute CITEȘTE ȘI VIDEO O companie chineză a construit complet un bloc cu 10 etaje în 28 de ore și 45 de minute

Unitatea de producție își propune să aibă o capacitate de 100 kilowatti oră, echivalentă cu baterii pentru 1.000 de mașini pe an.

Directorul general al Porsche, Oliver Blume, a declarat în aprilie că producătorul auto dorește să accelereze dezvoltarea mobilității electrice, cu planuri pentru o fabrică germană în Tuebingen, care să producă celule pentru baterii. În acel moment, el nu a spus dacă Porsche va căuta un partener.

Customcells are sediul în Tuebingen. Compania-mamă a Porsche, Volkswagen, a anunțat că intenționează să construiască jumătate de duzină de fabrici de baterii în toată Europa și să extindă infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
customcells
baterii auto