ANRE a aprobat decontarea a circa 6 miliarde lei, către furnizorii de energie

ANRE a aprobat decontarea a circa 6 miliarde lei, către furnizorii de energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2022

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat decontarea sumei de peste 5,997 miliarde de lei către furnizorii de energie, în cadrul schemei de plafonare și compensare a facturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În legătură cu verificarea și transmiterea spre decontare a cererilor depuse de către furnizori cu privire la aplicarea măsurilor prevăzute în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.118/2021, cu modificările și completările ulterioare, vă informez că acestea au fost finalizate în totalitate, schema de sprijin fiind încheiată", precizează ANRE.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT România poate fi obligată să-și împartă gazele cu Bulgaria și Ungaria în pierdere și fără compensații pentru clienții industriali tăiați de la ″țeavă″ în caz de criză CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT România poate fi obligată să-și împartă gazele cu Bulgaria și Ungaria în pierdere și fără compensații pentru clienții industriali tăiați de la ″țeavă″ în caz de criză

Conform datelor autorității, în baza OUG 118/2022, 80 de societăți au depus un număr total de 345 de cereri, din care au fost aprobate 288, iar suma transmisă către Ministerul Energiei este de 2,412 miliarde lei. Valoare totală a cererilor neeligibile este de 10,243 milioane lei, scrie Agerpres.

În ceea ce privește Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 27/2022 (începând cu aprilie), 75 de societăți au depus 276 de cereri. Au fost aprobate 114 cereri în cazul clienților casnici și 180 al celor noncasnici. Suma transmisă către ME, clienți noncasnici, este de aproape 1,901 miliarde lei, cea transmisă către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială de 1,685 miliarde lei, totalul ridicându-se la 3,585 miliarde lei.

"Fac precizarea că în acest moment platforma informatică privind decontarea sumelor aferente schemei de sprijin conform OUG 119/2022 este finalizată, operatorii pot încărca datele și documentele justificative în vederea verificării acestora cu maximă operativitate", a menționat președintele ANRE, Dumitru Chiriță. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
energie