ANRE a redus numărul posturilor de conducere de la 72 la 55

ANRE a redus numărul posturilor de conducere de la 72 la 55
scris 14 nov 2017

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a redus numărul posturilor de conducere de la 72 la 55, a declarat marți, într-o întâlnire cu presa, noul președinte al instituției, Dumitru Chiriță.

”Obiectivul era să restructurăm activitatea ANRE. Nu s-au făcut disponibilizări, persoanele respective au fost încadrate pe alte funcții, conform noii structuri organizatorice”, spune Chiriță.

De asemenea, el afirmă că a fost înființată o direcție de reglementări tehnice, licențe și autorizații, de care se ocupa vicepreședintele Henorel Florin Soreață.

ANRE are acum circa 280 de angajați, scrie News.ro.

EXCLUSIV RADET: Salariile nete ale angajaților Regiei nu vor fi afectate de mutarea CAS în sarcina acestora. Administratorul judiciar e de acord cu majorarea brutului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV RADET: Salariile nete ale angajaților Regiei nu vor fi afectate de mutarea CAS în sarcina acestora. Administratorul judiciar e de acord cu majorarea brutului

De asemenea, președintele ANRE precizează că stocul minim de gaze a fost realizat conform deciziei ANRE.

”Stocul minim a fost stabilit de autoritate la 1,76 miliarde metri cubi gaze, dar planul a fost depășit. Acum sunt în depozite 2,2 miliarde metri cubi gaze”, adaugă Chiriță.

De asemenea, Ministerele Economiei și al Energiei au anunțat săptămâna trecută că aprovizionarea cu gaze naturale, în sezonul rece, va fi asigurată.

Precizările vin după ce directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a declarat joi, în Comisia parlamentară de anchetă a activității ANRE, că stocul pentru iarna 2017-2018 este cel mai mic din ultimii cinci ani și că România va importa o cantitate mai mare gaze.

Pentru iarna trecută, 2016-2017, s-au înmagazinat 2,3 miliarde mc, din care au fost utilizate doar 1,8 miliarde mc.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anre