Aramco a fost cel mai mare producător de petrol în 2018

Aramco a fost cel mai mare producător de petrol în 2018
scris 1 apr 2019

Aramco din Arabia Saudită a fost anul trecut cea mai mare companie petrolieră din lume, depășind Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), Royal Dutch Shell, Total și BP, a anunțat luni agenția de evaluare financiară Fitch, transmite Reuters.

"Saudi Aramco este cel mai mare producător global de petrol din lume în funcție de volum. În 2018, media producției de lichid și hidrocarburi a Aramco s-au situa la 11,6 și, respectiv, 13,6 milioane milioane barili echivalent petrol (boe) pe zi, mult peste nivelul înregistrat de alți producători globali, cum ar fi ADNOC, Shell, Total și BP", se arată în comunicatul Fitch.

OMV Petrom a plătit statului 1,68 miliarde lei anul trecut. Are însă de recuperat o sumă mai mare CITEȘTE ȘI OMV Petrom a plătit statului 1,68 miliarde lei anul trecut. Are însă de recuperat o sumă mai mare

Săptămâna trecută, Aramco a anunțat că va plăti 69,1 miliarde de dolari pentru a achiziționa o participație de 70% în gigantul petrochimic Saudi Basic Industries Corp (Sabic) de la fondul suveran de investiții din Arabia Saudită (PIF), una din cele mai mari tranzacții din industria chimică globală, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco
producăaor de petrol