BHP renunță la oferta de preluare a Anglo American, după mai multe respingeri ale propunerilor sale

BHP renunță la oferta de preluare a Anglo American, după mai multe respingeri ale propunerilor sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Gigantul minier BHP Group a anunțat că nu va face o ofertă fermă pentru preluarea Anglo American, la scurt timp după ce acesta din urmă a respins cererea sa de prelungire a discuțiilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Într-o declarație publicată miercuri după-amiază, CEO-ul BHP, Mike Henry, a declarat că grupul nu intenționează să facă o ofertă oficială pentru rivalul său cotat la Londra, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ UiPath raportează mari pierderi, Dines preia din nou șefia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UiPath raportează mari pierderi, Dines preia din nou șefia

”Deși am crezut că propunerea noastră pentru Anglo American este o oportunitate convingătoare de a crește efectiv valoarea pentru ambele seturi de acționari, nu am reușit să ajungem la un acord cu Anglo American cu privire la opiniile noastre specifice cu privire la riscul și costurile de reglementare din Africa de Sud și, în ciuda faptului că am încercat să ne angajăm în mod constructiv și cu numeroase cereri, nu am putut accesa de la Anglo American informații cheie necesare pentru a formula măsuri pentru a aborda riscul în exces pe care îl percep”, a spus Henry într-un comunicat.

”Rămânem de părere că propunerea noastră a fost cea mai eficientă structură pentru a oferi valoare acționarilor Anglo American și suntem încrezători că, lucrând împreună cu Anglo American, am fi putut obține toate aprobările de reglementare necesare, inclusiv în Africa de Sud”, a spus el.

BHP a solicitat o prelungire suplimentară a discuțiilor la începutul sesiunii, spunând că ”crede că este necesară o nouă prelungire a termenului limită pentru a permite un angajament suplimentar cu privire la propunerea sa”.

Grupul a propus o serie de ”măsuri socioeconomice” pentru a răspunde preocupărilor legate de oferta sa, dar a adăugat că este nevoie de mai mult timp pentru discuții.

Anglo American a răspuns că consiliul său ”a concluzionat în unanimitate că nu există nicio bază pentru o nouă prelungire a termenului”.

Cea mai recentă ofertă a BHP a evaluat Anglo American la 38,6 miliarde de lire sterline (49,2 miliarde de dolari), conform calculelor anterioare ale Reuters.

Acțiunile Anglo American au scăzut cu 3%, în timp ce prețul acțiunilor BHP a crescut cu 0,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bhp
anglo american