California interzice fracturarea hidraulică începând din 2024

California interzice fracturarea hidraulică începând din 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2021

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a anunțat că vrea să interzică fracturarea hidraulică - începând din 2024 -, o controversată procedură de extracție a hidrocarburilor, din cauza impactului pe care-l are asupra mediului, cu obiectivul de a opri apoi orice exploatare petrolieră până cel mai târziu în 2045, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

California - cel mai populat stat american și unul dintre principalii producători de petrol din Statele Unite - ar urma astfel să înceteze orice extracție, scrie News.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Interzicerea fracturării hidraulice, care reprezintă aproximativ 2% din producția californiană de petrol - urmează să fie pusă în aplicare de către agenția însărcinată cu gestionarea resurselor naturale la nivelul statului, care va înceta să mai emită noi permise în acest sens, cel mai târziu în ianuarie 2024.

În paralel cu această măsură, Newsom a cerut agenției însărcinate cu monitorizarea poluării atmosferice să examineze mijloace de ”oprire treptată a extracției petroliere în tot statul cel mai târziu în 2045”, au anunțat vineri într-un comunicat serviciile guvernatorului.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Acest obiectiv face parte din eforturile Californiei în lupta împotriva modificărilor climatice - și anume din obiectivul ”neutralității carbonului” economieisale până în 2045 și din decizia lui Newsom de a interzice vânzarea de vehicule noi cu motor termic la orizontul lui 2035.

”Criza mediului este reală și continuăm să vedem semnele acesteia zilnic”, subliniază alesul democrat.

CONSECINȚE ECOLOGICE ȘI SANITARE

”Având în vedere că avansăm rapid pentru a ne elibera de carbon sectorul transporturilor și să creăm un viitor mai sănătos pentru copiii niștri, am spus clar că nu văd utilitatea fracturării hidraulice în viitor și, în același fel, cred că statul California trebuie să treacă la perioada post-petrolieră”, subliniază el, citat în comunicat.

Gavin Newsom a anunțat în trecut că nu are puterea să interzică fracturarea hidraulică, însă a fost supus unor presiuni puternice de către activiști ecologiști.

Fracturarea hidraulică constă în extragerea petrolului și gazelor naturale din subsol prin injectarea unor fluide cu o presiune puternică, în vederea fracturării rocii.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Această industrie s-a dezvoltat puternic în anii 2000 și 2010 și a transformat Statele Unite, în 2014, în primul producător mondial de petrol.

Consecințele asupra mediului și sanitare sunt tot mai bine dcumentate.

Este vorba despre cutremure și poluarea aerului și apei în apropierea exploatărilor, care au consecințe sanitare asupra riveranilor - astm bronșic și cancere.

În plus, scurgeri de metan în atmosferă accelerează încălzirea globală.

viewscnt
Afla mai multe despre
california
fracturare hidraulică