Canadienii de la Euro Sun fac încă un pas pentru proiectul aurifer de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa

Canadienii de la Euro Sun fac încă un pas pentru proiectul aurifer de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 iun 2021

Compania canadiană Euro Sun Mining (fosta Carpathian Gold), proprietara proiectului aurifer de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa, a primit aviz de oprtunitate din partea Consiliului Județean Hunedoara pentru acest proiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avizul este necesar pentru obținerea certificatului de urbanism, în condițiile în care compania a primit aprobarea autorităților române pentru inițierea Evaluării Strategice de Mediu (SEA) aferentă acestui proiect.

De ce este important: Avizul de oportunitate este un pas important pentru continuarea proiectului minier de la Rovina. În baza acestui aviz, compania poate trece la următoarea etapă necesară pentru dezvoltarea proiectului, aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În 2018, Guvernul României a finalizat ratificarea licenței de concesiune a activității miniere de exploatare a perimentrului de aur și cupru de la Rovina, județul Hunedoara. Licența de exploatare acordată canadienilor pentru o perioadă de 20 de ani și supusă ratificării din partea premierului și a ministerelor competente a fost acordată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) în 2015. La acel moment, valoarea producției miniere era estimată la 3,6 miliarde dolari pentru aur și 1,7 miliarde dolari pentru cupru, statul mizând pe redevențe de 310,4 milioane dolari.

Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru. Mina de la Rovina se află la 17 kilometri de concesiunea minieră Certej, deținută de canadienii de la Eldorado Gold, și la aproximativ 50 kilometri de Roșia Montană, proiect dezvoltat de Gabriel Resources.

În noiembrie 2019, Euro Sun a anunțat că a identificat, în urma activității de prospectare, patru zăcăminte de cupru și aur în perimentrul de la Stănija, județul Hunedoara, situat în apropierea perimetrul Rovina.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro sun
aviz oprtunitate
puz
carpathian gold
rovina
aur rovina
aur romania