CATL obține finanțare de nouă miliarde de dolari pentru extinderea producției de baterii

CATL obține finanțare de nouă miliarde de dolari pentru extinderea producției de baterii
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2021

Producătorul chinez de baterii pentru vehicule electrice Contemporary Amperex Technology - CATL - beneficiază de pe urma intensificării controlului autorităților de la Beijing asupra platformelor de internet, obținând nouă miliarde de dolari printr-un plasament privat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CATL, listat la Bursa de la Shenzhen, cu o capitalizare bursieră de 172 miliarde de dolari, tocmai obținuse anul trecut trei miliarde de dolari printr-un plasament privat. Compania profită de creșterea prețului acțiunilor sale, care anul acesta au urcat cu aproape 40%, și de noile reglementări privind finanțarea directă: firmele pot face acum plasamente echivalente cu 30% din capitalizarea lor bursieră, scrie Agerpres.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

CATL furnizează baterii pentru diverși producători auto, de la Volkswagen la Geely Automobile. Producătorii de vehicule electrice și hibride, cum ar fi Tesla Inc, Nio Inc, Xpeng Inc și BYD, își extind capacitățile de producție în China, unde autoritățile promovează automobilele ecologice pentru a reduce poluarea.

Analiștii de la Bernstein estimează că cererea globală pentru baterii mari va crește de la 166 la 933 gigawați/oră până în 2025.Până atunci, capacitate anuală a CATL va crește de aproape cinci ori, depășind 400 GWh, conform previziunilor S&P.

Banii obținuți de CATL vor fi folosiți pentru a majora capacitatea de producție în China cu 137 gigawați/oră.

Chiar dacă rivala sud-coreeană LG Chem și concurentul nipon Panasonic domină piețele din afara Chinei, conform datelor SNE, CATL are cea mai mare cotă de piață, de 31%, anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
baterii
catl