Cauza privind intrarea în insolvență a CEH, suspendată până la judecarea de către instanța supremă a recursului înaintat de sindicat

Cauza privind intrarea în insolvență a CEH, suspendată până la judecarea de către instanța supremă a recursului înaintat de sindicat
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2017

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, joi, suspendarea judecării și soluționării cauzei în care Complexul Energetic Hunedoara (CEH) cere intrarea în insolvență, decizia fiind luată pentru ca Înalta Curte de Casație și Justiție să judece recursul formulat în acest dosar de către Sindicatul "Noroc Bun”, care este nemulțumit că nu i s-a permis intervenția în această cauză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntea, a declarat, joi, pentru News.ro, că instanța a dispus suspendarea judecării și soluționării cauzei în care Complexul Energetic Hunedoara (CEH) cere intrarea în insolvență, până la judecarea de către Înalta Curte de Casație și Justiție a recursului formulat de Sindicatul "Noroc Bun”.

Muntean a spus că sindicatul a declarat recurs după ce Curtea de Apel Alga Iulia a respins, în urmă cu o săptămână, cererea de intervenție în această cauză, scrie News.ro.

Tribunalul Hunedoara a respins, în 7 februarie, cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara solicitată de CEH și a disjuns într-un alt dosar deschiderea procedurii de insolvență la solicitarea creditorilor, hotărârea fiind atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

ANRE introduce garanții financiare pentru contractele din energie, după criza din ianuarie CITEȘTE ȘI ANRE introduce garanții financiare pentru contractele din energie, după criza din ianuarie

Conform tabelului de creanțe întocmit de către administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei. Compania de stat a precizat, la acea dată, că ieșirea din insolvență a societății nu se datorează îmbunătățirii situației economice și financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă. La Complexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6.000 de angajați la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan și la termocentralele Mintia și Paroșeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic hunedoara