Centrala de la Cernavodă va fi inspectată cu drone, pentru construcția reactoarelor 3 și 4

Centrala de la Cernavodă va fi inspectată cu drone, pentru construcția reactoarelor 3 și 4
scris 18 aug 2022

Centrala nucleară de la Cernavodă va fi inspectată cu drone, pentru o perioadă de cel mult 14 zile, în vederea reevaluării stadiului lucrărilor de execuţie la unităţile 3 şi 4 din cadrul CNE Cernavodă şi a fezabilităţii actualului amplasament.

De ce este important: În prezent, spațiul aerian aferent centralei de la Cernavodă are statut de zonă interzisă, iar în limitele acesteia toate activităţile de zbor sunt interzise.

De asemenea important: Adunarea Generală a Acționarilor companiei de stat Nuclearelectrica (SNN), controlată de Ministerul Energiei, a semnat continuarea proiectului de construcție a unităților 3 și 4 ale centralei nucleare Cernavodă, decizia preliminară de investiție în proiect și trecerea în etapa II a acestuia, constând în lucrări preliminare.

Năsui - mesaj: În Ministerul Finanțelor se lucrează la un nou plan de naționalizare a Pilonului 2 de pensii. Totul e încă pe șest, vă scriu ca să știți ce urmează! Ministrul Muncii a ieșit anterior și el cu un mesaj în care se uită la banii din Pilonul 2 CITEȘTE ȘI Năsui - mesaj: În Ministerul Finanțelor se lucrează la un nou plan de naționalizare a Pilonului 2 de pensii. Totul e încă pe șest, vă scriu ca să știți ce urmează! Ministrul Muncii a ieșit anterior și el cu un mesaj în care se uită la banii din Pilonul 2

Managementul spaţiului aerian naţional este efectuat la nivel strategic prin intermediul Consiliului pentru Managementul Spaţiului Aerian (CMSA), structură de lucru comună civil-militară sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerului Apărării Naţionale.

Recent, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a informat Secretariatul CMSA în legătură cu demersurile privind continuarea şi finalizarea proiectului CNE Cernavodă, respectiv reevaluarea stadiului lucrărilor de execuţie la unităţile 3 şi 4 din cadrul CNE Cernavodă şi a fezabilităţii actualului amplasament

În acest sens, a fost propusă ”suplimentarea inspecţiilor vizuale cu inspecţii realizate cu echipamente specializate instalate pe aeronave fără pilot la bord”, relevă un document oficial pregătit la nivelul CMSA și avizat de ministerele de resort.

Prin urmare, a fost solicitată emiterea unei derogări temporare astfel încât aceste activităţi de evaluare a construcțiilor să se poată efectua prin utilizarea aeronavelor fără pilot la bord, adică prin intermediul dronelor.

Nicușor Dan spune că tariful gigacaloriei nu va fi modificat la iarnă CITEȘTE ȘI Nicușor Dan spune că tariful gigacaloriei nu va fi modificat la iarnă

În urma consultărilor efectuate, CMSA a decis modificarea statutului structurii spaţiului aerian în cauză din zonă interzisă în zonă restricţionată, cu excepţii specifice, pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, în această perioadă, operarea aeronavelor fără pilot la bord în zona restricţionată se va realiza cu respectarea cerinţelor Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2019/947 al Comisiei privind normele și procedurile de operare a aeronavelor fără pilot la bord, indică sursa citată.

DOCUMENT Companii românești și străine au solicitat statului ajutoare de peste 6 miliarde lei pentru investiții. Statul s-a uitat în portofel și a aprobat...4 proiecte din 193 CITEȘTE ȘI DOCUMENT Companii românești și străine au solicitat statului ajutoare de peste 6 miliarde lei pentru investiții. Statul s-a uitat în portofel și a aprobat...4 proiecte din 193

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat recent că a primit asigurări, cu ocazia vizitei sale la Washington, că statul american, în primul rând prin principala sa agenție de credit de export, Exim Bank US, va lua luna aceasta o decizie cu privire la finanțarea construirii unităților 3 și 4 ale centralei nucleare Cernavodă, precum și a proiectului instalării în România de reactoare modulare mici NuScale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
drone
inspecție
spațiu
aerian
interzis
zbor
reactor
3 si 4 cernavoda
construcție