Centrală fotovoltaică, pusă în funcțiune în Sibiu de concernul elvețian Phoenix Mecano

Centrală fotovoltaică, pusă în funcțiune în Sibiu de concernul elvețian Phoenix Mecano
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 mai 2023

Sucursala din România a concernului elvețian Phoenix Mecano, care produce la Sibiu carcase injectate de mase plastice, inaugurează propria centrală fotovoltaică, în urma unei investiții de aproximativ 1 milion de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Phoenix Mecano Plastic, sucursală a companiei elevețiene Phoenix Mecano AG, și-a construit propria centrală fotovoltaică, pe care o pune în funcțiune luna aceasta în Sibiu. Centrala fotovoltaică a fost dezvoltată printr-o investiție de 800.000 de euro plus TVA, pentru asigurarea parțială a consumului propriu, și va fi derulată în două etape.

DECIZIE Bani înapoi de la furnizori pentru unii consumatori industriali de gaze naturale. Ușoară liberalizare a vânzărilor angro de energie ale Hidroelectrica CITEȘTE ȘI DECIZIE Bani înapoi de la furnizori pentru unii consumatori industriali de gaze naturale. Ușoară liberalizare a vânzărilor angro de energie ale Hidroelectrica

În prima etapă va fi inaugurată o centrală de 400 kW care va genera aproximativ 550 MWh anual, adică aproximativ 16 – 18 % din necesarul propriu. În etapa a doua, centrala va ajunge la 800 kW și va genera o cantitate dublă de energie, respectiv aproximativ 30% din consumul anual al companiei sibiene.

Phoenix Mecano AG are sediul în Stein am Rhein, Elveția. Compania este producător global de carcase și componente industriale, cu circa 8.000 de angajați și vânzări de peste 800 de milioane de euro anual, iar subsidiara din România, care funcționează în Sibiu începând din 1999, a avut o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei, în 2021.

Prosumatorii vor fi racordați mai repede și mai ușor. Noi obligații pentru operatorii de rețea CITEȘTE ȘI Prosumatorii vor fi racordați mai repede și mai ușor. Noi obligații pentru operatorii de rețea

Compania a anunțat că vor fi prezenți în Sibiu, la punerea în funcțiune a centralei, reprezentanții companiei elvețiene, Lothar Schunk, Chief Operating Officer și Ralf Boaemper, director Bopla, una dintre subisidarele Phoenix Mecano și principalul client al companiei Phoenix Mecano Plastic din Sibiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
phoenix mecano
centrala fotovoltaica
phoenix sibiu