Centralele termice individuale, interzise în blocurile din Cluj-Napoca cu mai mult de șase apartamente

Centralele termice individuale, interzise în blocurile din Cluj-Napoca cu mai mult de șase apartamente
scris 13 ian 2022

Autoritățile din municipiul Cluj-Napoca intenționează să adopte un proiect care să interzică amplasarea de centrale de apartament individuale în blocurile care au mai mult de șase apartamente. Decizia, care va fi supusă votului aleșilor locali luna aceasta, nu se va aplica construcțiilor care vor avea certificat de urbanism emis înainte de adoptarea hotărârii de către Consiliul Local.

"În 18 ianuarie vom supune aprobării Consiliului Local propunerea ca, pentru viitor, blocurile cu mai mult de șase apartamente să nu mai dețină decât fie o singură centrală de bloc, fie conectare la sistemul de termoficare. Repet, pentru viitor, după 18 ianuarie încolo. Pentru toți cei care nu au un certificat de urbanism emis – pentru că procedurile care sunt în lucru nu le putem opri, dacă ai în derulare un certificat de urbanism valabil acela e incident cu legea la care a fost aprobat el – dar toate documentațiile noi de urbanism care încep după 18 ianuarie printr-un certificat de urbanism în Cluj-Napoca nu vor mai avea centrale individuale, ci doar centrale de bloc sau conectare la sistemul de termoficare”, a anunțat primarul municipiului, Emil Boc.

EXCLUSIV Interagro a recrutat un ex-ministru PNL, fost șef AVAS și ANRE, pentru un proiect energetic dezvoltat pe un teren al istoricului combinat Nitramonia Făgăraș CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Interagro a recrutat un ex-ministru PNL, fost șef AVAS și ANRE, pentru un proiect energetic dezvoltat pe un teren al istoricului combinat Nitramonia Făgăraș

O propunere în acest sens a fost făcută și de către ministrul Mediului, Tánczos Barna. Acesta a anunțat că implementarea proiectului de interzicere a centralelor individuale de apartament trebuie să fie una graduală, "nu de azi pe mâine", precizând că sunt multe investiții deja pornite, aflate în execuție pe metodele vechi, iar legiuitorul nu poate interveni retroactiv, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrale termice
cluj napoca