CEZ poate prioritiza vânzarea activelor din România, cu punct de declanșare în acest an

CEZ poate prioritiza vânzarea activelor din România, cu punct de declanșare în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2019

Grupul ceh de energie și utilități CEZ ar putea da prioritate vânzării activelor sale din România mai târziu în acest an, a anunțat astăzi cea mai mare companie de utilități din Europa Centrală, ca parte a programului destinat plății unor dividende speciale acționarilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iunie, compania bulgară Eurohold a semnat un acord privind achiziționarea activelor CEZ din Bulgaria pentru 335 de milioane de euro (376 milioane de dolari). Tranzacția face parte din strategia CEZ de a se concentra pe piața din Cehia, scrie Agerpres.

GRAFICE Analiză: Veniturile din industria hotelieră cresc pentru al optulea an consecutiv. Profitabilitatea, avans spectaculos. Și o surpriză: cine deține aproape jumătate din cota de piața a industriei hoteliere din România CITEȘTE ȘI GRAFICE Analiză: Veniturile din industria hotelieră cresc pentru al optulea an consecutiv. Profitabilitatea, avans spectaculos. Și o surpriză: cine deține aproape jumătate din cota de piața a industriei hoteliere din România

Directorul financiar Martin Novak a anunțat acum, în acest context, că CEZ analizează vânzarea activelor din România, Turcia și Polonia, după ieșirea de pe piața din Bulgaria.

"Luăm în considerare și România ... unde am putea începe cu toată seriozitatea la finalul anului. De asemenea, ne uităm activele din Polonia și, desigur, Turcia este întotdeauna o opțiune, dacă va exista o ofertă bună", a declarat Novak.

Grupul ceh CEZ a anunțat de curând, confirmând informațiile Profit.ro, că intenționează să-și vândă întreg business-ul din România, atât pe cel de distribuție și furnizare, concentrat în Oltenia, cât și pe cel de producție de energie eoliană, concentrat în Dobrogea, unde deține cel mai mare parc eolian onshore din Europa, la Fântânele, Cogealac și Grădina, cu o putere instalată totală de 600 MW.

Printre posibilii cumpărători s-ar putea afla Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, controlat de statul român prin Ministerul Energiei cu 80% din acțiuni, conform informațiilor Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
vanzare active