Columbia nu va mai atribui noi contracte de explorare pentru gaze și petrol

Columbia nu va mai atribui noi contracte de explorare pentru gaze și petrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2023

Ministrul columbian al minelor a anunțat la Davos că țara sa nu va mai semna niciun contract de explorare pentru hidrocarburi, iar președintele Gustavo Petro mizează pe turism și energii verzi pentru a "umple golul" pentru economia sa, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Am decis că nu vom atribui noi contracte de explorare pentru gaze și petrol", a declarat ministrul Irene Velez în cursul unei mese rotunde la reuniunea anuală a Forumului economic mondial, scrie Agerpres.

MESAJ Stânga radicală, cea mai mare forță de opoziție din Grecia, pune în discuție în Parlament achiziția Enel România de către compania elenă PPC CITEȘTE ȘI MESAJ Stânga radicală, cea mai mare forță de opoziție din Grecia, pune în discuție în Parlament achiziția Enel România de către compania elenă PPC

"Desigur, aceasta duce la numeroase discuții la nivel național, dar pentru noi este un semnal clar al angajamentului nostru de a lupta împotriva schimbărilor climatice", a adăugat ea.

Măsura a fost o promisiune de campanie a noului președinte de stânga Gustavo Petro care a ajuns la putere în august 2022.

Guvernul columbian a insistat de mai multe ori că o astfel de decizie nu va afecta contractele în vigoare în prezent.

Câteva ore mai târziu, președintele Petro a dat asigurări la Davos că turismul și energia curată ar putea înlocui "pe termen scurt" ponderea reprezentată de petrol în economia Columbiei.

Aurul negru reprezintă aproximativ o treime din exporturile Columbiei, aproximativ 13,5 miliarde de dolari, conform datelor din 2021.

"O investiție masivă în turism, având în vedere frumusețile țării, precum și capacitatea și potențialul țării de a genera energie curată ar putea perfect, pe termen scurt, sau ca parte a unei tranziții, să umple golul lăsat în urmă de combustibilii fosili, pe care depindem", le-a spus Gustavo Petro unor jurnaliști Davos.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
columbia