Comisia Europeană aprobat planul Germaniei de 34,5 miliarde de euro de recapitalizare a traderului de gaze naturale Uniper

Comisia Europeană aprobat planul Germaniei de 34,5 miliarde de euro de recapitalizare a traderului de gaze naturale Uniper
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2022

Comisia Europeană aprobat planul Germaniei de 34,5 miliarde de euro de recapitalizare a traderului de gaze naturale Uniper, sub rezerva unor viitoare vânzări de stat și achiziții, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Planul respectă regulile UE referitoare la ajutorul de stat privind necesitatea, caracterul adecvat și dimensiunea intervenției, a spus Comisia într-un comunicat.

Raiffeisen Bank plătește dividende de 396 de milioane de lei acționarului. Al treilea cel mai mare dividend din istoria băncii CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank plătește dividende de 396 de milioane de lei acționarului. Al treilea cel mai mare dividend din istoria băncii

”Măsura urmărește restabilirea poziției financiare și a lichidității Uniper în situația excepțională cauzată de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și de perturbarea ulterioară a livrărilor de gaze, menținând totodată garanțiile necesare pentru a limita denaturările concurenței”, se arată în comunicat.

Recapitalizarea presupune o majorare imediată de capital în sumă de 8 miliarde de euro, care va fi subscrisă la un preț de 1,70 euro pe acțiune, scrie News.ro.

De asemenea, Comisia a aprobat un capital de până la 26,5 miliarde de euro, pe care Germania intenționează să-l plătească în etape până în 2024.

Prețul acțiunilor este legat de diferența dintre costurile Uniper de achiziționare a gazului la prețuri mai mari de piață și prețul gazelor din contractele anterioare pe termen lung cu furnizorii ruși.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniper
gaze