Compania globală de trading Trafigura Group va opri toate achizițiile de țiței de la compania petrolieră de stat rusă Rosneft

Compania globală de trading Trafigura Group va opri toate achizițiile de țiței de la compania petrolieră de stat rusă Rosneft
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2022

Comerciantul global de mărfuri Trafigura Group va opri toate achizițiile de țiței de la compania petrolieră de stat rusă Rosneft, până pe 15 mai, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firma din Geneva ”va reduce substanțial” și volumul produselor rafinate pe care le cumpără de la Rosneft, scrie News.ro.

VIDEO Celebra masă lungă a lui Putin se întoarce. Cine a fabricat-o CITEȘTE ȘI VIDEO Celebra masă lungă a lui Putin se întoarce. Cine a fabricat-o

Trafigura, împreună cu rivalul Vitol, este un mare transportator de petrol rusesc, în principal de la Rosneft.

Compania și alte firme comerciale majore au declarat anterior că vor îndeplini doar contractele existente și că nu vor conveni noi acorduri.

Conform sancțiunilor financiare ale Uniunii Europene împotriva Rusiei, comercianții nu vor mai putea cumpăra petrol de la Rosneft după 15 mai decât dacă este ”strict necesar” pentru a asigura nevoile energetice ale UE.

Uniunea Europeană ia în considerare mai multe opțiuni de reducere a importurilor de petrol rusesc ca parte a posibilelor sancțiuni suplimentare împotriva Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, dar niciuna nu a fost propusă oficial.

Acestea includ plăți într-un cont escrow, un plafon de preț și tarife.

Aproximativ jumătate din exporturile de țiței ale Rusiei, de 4,7 milioane de barili pe zi (bpd), merg către UE.

Transportarea petrolului rusesc a devenit din ce în ce mai toxică pentru reputație de la invazie și multe companii occidentale și-au redus expunerea.

Activiștii Greenpeace au încercat să oprească mai multe livrări de petrol rusești și au oprit un transfer pe mare care implică un transport al Trafigura în această lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafigura group
petrol
rusia