CONFIRMARE OMV Petrom intră pe piața gazelor naturale lichefiate

CONFIRMARE OMV Petrom intră pe piața gazelor naturale lichefiate
scris 22 iun 2021

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a obținut licența pentru comercializarea de gaze naturale lichefiate, diversificându-și astfel activitățile pe piața de comercializare a gazelor și a produselor conexe, a transmis oficial compania, confirmând informația publicată în premieră de Profit.ro săptămâna trecută.

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Biriș Goran, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Hidroelectrica, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

GNL (gazul natural lichefiat) oferă o alternativă de mobilitate mai curată, cu până la 15% emisii de CO2 mai scăzute, 50% mai puține emisii de oxid de azot și 50% reducere a zgomotului în comparație cu camioanele diesel, se precizează în anunțul OMV Petrom.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia

"Intrarea OMV Petrom pe această piață este o evoluție firească. Credem că gazele naturale au un rol esențial în tranziția energetică a României, mai ales în condițiile în care putem accesa aceste resurse. Gazele naturale au multiple aplicații în producția de electricitate, în transport și în industrie, putând contribui, în același timp, atât la reducerea emisiilor, cât și la consolidarea securității energetice. Iar gazele naturale lichefiate reprezintă o soluție mai curată pentru mobilitate", a declarat șeful pe Downstream Gas al companiei, Frank Neel.

Potrivit sursei menționate, gazele naturale, prin lichefiere, pot fi stocate și transportate în siguranță pe distanțe foarte lungi, cu un grad crescut de eficiență economică și energetică. De asemenea, gazele naturale lichefiate sunt o soluție pentru alimentarea zonelor care nu sunt conectate la rețelele de gaze naturale. În ceea ce privește aplicațiile industriale, gazele naturale lichefiate pot fi utilizate ca sursă energetică, oferind un plus de eficiență și operabilitate.

Tranșa garantată pentru investitorii individuali a ofertei One United Properties a fost subscrisă din primele 40 de secunde CITEȘTE ȘI Tranșa garantată pentru investitorii individuali a ofertei One United Properties a fost subscrisă din primele 40 de secunde

Compania-mamă austriacă a Petrom, OMV AG, menționează în raportul său anual pe 2020 că intenționează să deschidă anul acesta prima stație de alimentare cu LNG din Austria, destinată vehiculelor comerciale cu gabarit mare. De altfel, austriecii sunt foarte activi în tradingul de LNG, în special prin intermediul terminalului de import și regazeificare Gate din portul olandez Rotterdam, cel mai important din Europa. În august 2019, OMV a închiriat de la Gazprom o platformă navală de stocare și regazeificare de LNG, pe care austriecii au ancorat-o în portul Rotterdam.

OMV Petrom a achiziționat în luna noiembrie a anului 2019 gaz natural lichefiat (GNL) în valoare de 41,4 milioane de lei de la OMV Gas Marketing & Trading GmbH, membră a grupului austriac OMV, principal acționar al companiei românești. Potrivit unor surse din piață, a fost vorba de o operațiune complexă, care a vizat achiziționarea de către OMV Petrom a unei cantități de 50 de milioane de metri cubi din Norvegia, cu livrare în terminalul Revithoussa din Grecia, cantitate care a făcut apoi obiectul unui swap cu Gazprom, care a livrat OMV Petrom gaz prin interconectorii tradiționali, respectiv conductele Gazprom care tranzitează România.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom gaze naturale lichefiate
omv lng
omv gazprom lng
pret gaze
statii alimentare vehicule lng