CONFIRMARE Romgaz analizează oportunitatea preluării Mehedinți Gaz, dar și a altor companii de distribuție

CONFIRMARE Romgaz analizează oportunitatea preluării Mehedinți Gaz, dar și a altor companii de distribuție

Sediul Romgaz

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 28 iul 2023

Romgaz, cel mai important producător de gaze din România, va achiziționa servicii juridice în vederea analizării oportunității și soluțiilor posibile pentru o potențială achiziție a activelor deținute de societatea S.C. Mehedinți Gaz S.A., dar și ale unor alte societăți de distribuție, confirmând o știre publicată de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acționarii companiei au aprobat astăzi achiziționarea de servicii juridice în acest sens.

În Programul de Guvernare 2021-2024, la capitolul dedicat Ministerului Energiei, secțiunea Investiții strategice pentru perioada 2022-2024, a fost introdus obiectivul “Parteneriat de colaborare între SNGN Romgaz SA, UAT Drobeta Turnu Severin si Mehedinți Gaz S.A., în vederea dezvoltării unor puncte termice pentru producerea de energie termică, precum și extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale, pentru asigurarea continuității în alimentarea cu energie termică a întregului municipiu Drobeta Turnu Severin”.

ULTIMA ORĂ OMV Petrom a dezvăluit valoarea dividendelor speciale de anul acesta CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ OMV Petrom a dezvăluit valoarea dividendelor speciale de anul acesta

“Având în vedere faptul că aparatul juridic propriu al companiei nu deține experiența necesară derulării unor asemenea operațiuni, și în scopul evitării oricăror riscuri de natură juridică care ar putea avea impact negativ semnificativ asupra achiziției activelor societății de distribuție, considerăm oportună angajarea unor servicii juridice specializate în achiziția de participațiuni/active ale unor societăți terțe”, precizează compania.

În plus, susține conducerea Romgaz, “există posibilitatea apariției și a altor oportunități de investiții în achiziția de participațiuni/active ale unor alte societăți de distribuție”.

Analiza oportunității, identificarea soluțiilor optime și achiziția de participațiuni/active ale unor societăți de distribuție gaze naturale, serviciile juridice sunt necesare la realizarea următoarelor formalități, dar fără a se limita la acestea:

VIDEO Joint-venture între Transelectricile țărilor ce vor să construiască cablul energetic submarin Caucaz-UE în Marea Neagră. Memorandum semnat la București CITEȘTE ȘI VIDEO Joint-venture între Transelectricile țărilor ce vor să construiască cablul energetic submarin Caucaz-UE în Marea Neagră. Memorandum semnat la București
  • analiza cadrului legal aplicabil societăților comerciale și a impactului acestuia asupra procesului de achiziție de participațiuni/active ale unor societăți de distribuție.
  • analiza cadrului de reglementare aplicabil cu incidență asupra procesului de achiziție de participațiuni/active ale unor societăți de distribuție.
  • emiterea de opinii juridice cu privire la impactul cadrului legal și de reglementare asupra achiziției de participațiuni/active ale unor societăți de distribuție și recomandări în ceea ce privește cele mai bune soluții aplicabile din punct de vedere juridic.
  • analiza și emiterea de opinii legale cu privire la achiziția de participațiuni / active ale unor societăți de distribuție, inclusiv cu privire la dreptul de proprietate asupra acestora.
  • consiliere în redactarea și negocierea contractelor de achiziție participațiuni/active ale unor societăți de distribuție.
  • reprezentarea juridică în fața organelor judecătorești competente, în situația unor eventuale neînțelegeri între SNGN Romgaz SA și părțile finanțatoare;

"Achiziția de participațiuni/active ale unor societăți de distribuție gaze naturale” este o noutate. Ultima dată când au existat discuții pe această temă a fost în urmă cu peste 2 ani, dar la acel moment era indicată o singură societate, Mehedinți Gaz.

Interesant este că distribuitorul și furnizorul de profil Mehedinți Gaz, deținut indirect de către compania italiană Italtecna SpA din grupul de firme Dondi Construzioni, operează rețeaua de distribuție a gazelor din Drobeta Turnu Severin, municipiul de baștină al fostului ministru liberal, care era și șeful filialei Mehedinți a partidului, cu care firma a avut în trecut și un litigiu în instanță, finalizat pe cale amiabilă.

Întrebat în urmă cu o lună de Profit.ro dacă achiziționarea Mehedinți Gaz mai este de actualitate, Răzvan Popescu a precizat că “trebuie efectuată o evaluare juridică înainte de a lua o decizie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
distribuitori
mehedinți gaz