CONFIRMARE Tranzacție - Compania portugheză Greenvolt cumpără parcul fotovoltaic din Giurgiu al Samsung, cel mai mare pe care gigantul sud-coreean îl deținea în afara Americii de Nord. Proces cu România

CONFIRMARE Tranzacție - Compania portugheză Greenvolt cumpără parcul fotovoltaic din Giurgiu al Samsung, cel mai mare pe care gigantul sud-coreean îl deținea în afara Americii de Nord. Proces cu România
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2022
Compania portugheză Greenvolt - Energias Renováveis achiziționează, prin subsidiarele locale V-Ridium Solar 45 și V-Ridium Renewables, parcul fotovoltaic solar LJG Green Source Energy Alpha din România.
Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
 
Informația, prezentată anterior de Profit.ro, a fost confirmată acum oficial.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Parcul solar, finalizat în 2012, se află în Slobozia (Giurgiu) și este deținut de Solluce Romania 1 BV, controlată de gigantul sud-coreean Samsung, LJG Green Source Energy Beta și LSG Building Solution, relevă date analizate de Profit.ro.
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Solluce Romania 1 BV este unul dintre investitorii care, în 2018, a dat România în judecată la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington. Aceștia acuză România de încălcarea tratatului internațional Carta Energiei prin tăierea subvențiilor pentru producția de energie regenerabilă acordate pe bază de certificate verzi suportate pe facturi de către consumatori.

Acum, compania portugheză de energie regenerabilă va achiziționa parcul, cu o capacitate de 45 de MW, pentru suma de 83 de milioane de euro.
 
Prețul reprezintă doar aproximativ jumătate din investiția inițial în proiect.
PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

Parcul din România era cel mai mare proiect de acest tip pe care gigantul Samsung îl deținea în afara Americii de Nord.

Greenvolt a intrat pe piața din România în 2021 și declara, la acel moment, că are în plan dezvoltarea/achiziționarea unor proiecte de 170 MW pe plan local.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
greenvolt
v-ridium
parc solar
fotovoltaic
ljg green source energy alpha
energie solara
parc giurgiu
samsung romania
solluce romania