Consiliul Concurenței verifică tranzacția prin care o filială din Elveția a grupului MOL preia traderul Repower

Consiliul Concurenței verifică tranzacția prin care o filială din Elveția a grupului MOL preia traderul Repower
scris 8 sep 2016

Consiliul Concurenței a anunțat joi că analizează tranzacția prin care firma elvețiană MET Holding AG, controlată de grupul ungar MOL, preia filiala din România a traderului de energie Repower, precizând că operațiunea este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege.

MET Group, care are operațiuni în România din anul 2009, va prelua întreaga unitate a Repower în România, care acoperă aproximativ 5% din piață. Cel mai mare acționar al MET este grupul maghiar MOL, scrie News.ro.

„Consiliul Concurenței va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a informat joi autoritatea.

MET estima, în iulie, că tranzacția va fi finalizată în luna septembrie a acestui an.

Gabriel Biriș a demisionat din postul de secretar de stat în Finanțe CITEȘTE ȘI Gabriel Biriș a demisionat din postul de secretar de stat în Finanțe

"Căutăm noi oportunități de afaceri care să ne consolideze poziția în domeniile de bază ale operațiunilor noastre, axate pe Europa. Preluarea unității locale a Repower este o mare oportunitate pentru MET Group să își extindă portofoliul de retail din Europa Centrală și de Est”, a declarat la momentul anunțării tranzacției, în iulie, șeful de strategie și dezvoltare a afacerilor la MET Group, Péter Pozsgai,

Repower este prezentă pe piața românească începând cu anul 2010, furnizând energie electrică și servicii firmelor mici și mijlocii.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
mol
repower