Consumul casnic de energie electrică a scăzut cu 8,1% în primele nouă luni

Consumul casnic de energie electrică a scăzut cu 8,1% în primele nouă luni
scris 14 nov 2022

Consumul național de energie electrică a scăzut cu 5,7% în primele nouă luni ale anului, economiile populației fiind de 8,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Industria a consumat mai puțin cu 4,9%. În schimb, cantitatea de energie folosită pentru iluminatul public a crescut cu 3,2%, scrie Agerpres.

Compa afișează un profit net de 2 milioane lei la 9 luni, drastic redus față de anul trecut. Compania semnalează axarea sa pe fabricația de componente pentru motoare cu combustie internă CITEȘTE ȘI Compa afișează un profit net de 2 milioane lei la 9 luni, drastic redus față de anul trecut. Compania semnalează axarea sa pe fabricația de componente pentru motoare cu combustie internă

În același timp, producția națională a fost mai mică cu 6,6%.

Cel mai mult a scăzut producția în hidrocentrale, cu aproape 25%, urmată de cea în termocentralele clasice, cu 1,1%. Creșteri au înregistrat centralele fotovoltaice - 3,7% și eoliene - 18,1%.

Importurile au fost mai mari cu 14,2%, până la 6,4 TWh, în timp ce exporturile au fost mai mari cu 9,1%, până la 5,1 TWh, România rămânând astfel importator net.

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate
ins