O exploatare de gaze a Turciei din Marea Neagră va deveni operațională în 2023

 O exploatare de gaze a Turciei din Marea Neagră va deveni operațională în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2022

Zăcământul de gaze din Marea Neagră al Turciei este pe cale să intre în exploatare anul viitor, așa cum s-a promis, iar lucrările s-au accelerat, pentru a-l conecta la infrastructura națională, a declarat președintele Tayyip Erdogan, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vorbind la inaugurarea unei conducte de gaze naturale în nordul provinciei Kastamonu, Erdogan a declarat că forarea a 9 din cele zece puțuri din prima fază a zăcământului de gaze Sakarya, de pe fundul mării, a fost finalizată.

După Olanda, și opoziția politică din Suedia s-ar opune aderării României la Schengen. ”Nu credem că este în interesul securității interne a Suediei să facă acest lucru.” CITEȘTE ȘI După Olanda, și opoziția politică din Suedia s-ar opune aderării României la Schengen. ”Nu credem că este în interesul securității interne a Suediei să facă acest lucru.”

”Sperăm că vom începe să folosim aceste gaze anul viitor”, a spus Erdogan.

Turcia a descoperit gaze naturale în largul coastei sale de nord în 2020 și de atunci a estimat volumele la 540 de miliarde de metri cubi (bcm), scrie News.ro

Turcia a construit ”o bază energetică” în Sakarya și va deveni o piață de referință pentru gaze naturale, cu includerea livrărilor interne, a spus Erdogan.

”Ne pregătim să construim o piață avansată a gazelor naturale în care mai multe produse, mai multe contracte se unesc pentru a forma prețuri de referință”, a spus președintele turc.

Erdogan nu a menționat Rusia în discursul său.

În ultimele săptămâni, președintele rus Vladimir Putin a repetat că un hub de gaze naturale ar putea fi înființat destul de repede în Turcia, prognozând că mulți clienți europeni vor apărea pe o astfel de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
turcia