Coreea de Sud investește 43,2 miliarde dolari pentru cel mai mare parc eolian offshore

Coreea de Sud investește 43,2 miliarde dolari pentru cel mai mare parc eolian offshore
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2021

Coreea de Sud intenționează să investească 48.500 miliarde woni (43,2 miliarde de dolari) pentru a construi până în 2030 cel mai mare parc eolian offshore din lume, ca parte a eforturilor de a accelera o redresare prietenoasă cu mediul în urma pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Proiectul este o componentă majoră a "Noului Pact Verde" inițiat anul trecut de președintele Moon Jae-in pentru a reduce dependența de combustibilii fosili ai celei de-a patra mari economii din Asia și a elimina emisiile de gaze cu efect de seră până la mijlocul acestui secol, scrie Agerpres.

Aproape 52.000 de firme au fost radiate anul trecut CITEȘTE ȘI Aproape 52.000 de firme au fost radiate anul trecut

Moon a participat în orașul de coastă Sinan la ceremonia de semnare pentru noul parc eolian, care va avea o capacitate maximă de 8,2 gigavați (GW).

"Cu acest proiect accelerăm tranziția energetică prietenoasă cu mediul și ne îndreptăm spre îndeplinirea obiectivelor climatice", a afirmat președintele. La ceremonie au participat și șefii companiilor de utilități sau de inginerie: Korea Electric Power Corp, SK E&S, Hanwha Engineering & Construction Corp, Doosan Heavy Industries & Construction Co., CS Wind Corp și Samkang M&T Co.

Companiile vor furniza finanțare de 47.600 miliarde, iar Guvernul restul de 0,90 miliarde woni. Proiectul va ajuta la crearea a 5.600 de locuri de muncă și va majora capacitatea instalată de energie eoliană a țării la 16,5 GW până în 2030, de la 1,67 GW în prezent.

Până acum, cel mai mare parc eolian offshore din lume este proiectul Dogger Bank din largul coastei de nord-est a Angliei, care are o capacitate de 1,12 GW.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de sud
parc eolian