Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimul an

Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimul an
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2021

Prețurile petrolului au atins vineri cele mai ridicate niveluri din ultimul an, și s-au apropiat de 60 de dolari pe baril, datorită optimismului investitorilor privind redresarea economică și a reducerii livrărilor de către OPEC și aliații organizației, între care și Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotațiile țițeiului au fost susținute și de nivelurile record atinse de indicii bursieri americani, pe fondul progreselor către adoptarea unui nou pachet de măsuri pentru susținerea economiei SUA și a unui raport referitor la stabilizarea pieței muncii, scrie News.ro.

SURPRIZĂ Electrica SA va prelua în februarie toți consumatorii rămași fără furnizor de… gaze CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Electrica SA va prelua în februarie toți consumatorii rămași fără furnizor de… gaze

Cotația petrolului Brent a urcat cu 0,9%, la 59,34 dolari pe baril, iar în timpul tranzacțiilor a atins 59,79 dolari pe baril.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a avansat cu 1%, la 56,79 dolari pe baril, după ce a urcat până la 57,29 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel consemnat din 22 ianuarie 2020.

Pe ansamblul săptămânii, prețul petrolului WTI au crescut cu aproape 9%, cel mai mare avans procentual după luna octombrie a anului trecut. Cotația petrolului Brent a urcat cu 5% la nivelul săptămânii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret