Cotațiile petrolului au urcat la un nou maxim al ultimilor 3 ani după cel mai lung șir de scăderi al stocurilor din SUA

Cotațiile petrolului au urcat la un nou maxim al ultimilor 3 ani după cel mai lung șir de scăderi al stocurilor din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 ian 2018

Cotațiile petrolului au atins joi noi maxime ale ultimilor 3 ani, pe fondul unui nou declin săptămânal al stocurilor de țiței din Statele Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petrolul Brent a urcat astăzi cu 0,7%, depășind 71 de dolari pe baril. West Texas Intermediate a crescut astăzi cu circa 1%, la 66,3 dolari pe baril, după un avans de 1,8% consemnat ieri.

Potrivit datelor publicate de Administrația americană pentru Informatii in domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au scăzut, săptămâna trecută, cu 1,1 milioane de barili, acesta fiind al zecelea declin săptămânal consecutiv. Șirul de scăderi este cel mai lung raportat până acum de EIA, potrivit Reuters.

Comisia Europeană își reafirmă îngrijorarea cu privire la independența justiției în România CITEȘTE ȘI Comisia Europeană își reafirmă îngrijorarea cu privire la independența justiției în România

Cotațiile petrolului sunt susținute astăzi și de scăderea dolarului. Indicele ICE Dollar, are surprinde evoluția dolarului față de un coș de 6 valute relevante, se tranzacționează la minimul ultimilor 3 ani.

Deși atenția pare îndreptată predominant asupra datelor pozitive, au existat, totuși, și vești negative. Stocurile de benzină din SUA au crescut, săptămâna trecută, cu peste 3 milioane de barili, mai mult decât estimat analiștii. Totodată, producția de petrol a crescut, în perioada menționată, cu 128.000 de barili pe zi, la circa 9,88 miloane de barili pe zi, un semn de îngijorare pentru unii investitori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eia
sua
brent
wti
petrol
cotatii
dolar
stocuri