Cotațiile petrolului coboară de la maximul ultimelor 6 luni după creșterea-surpriză a stocurilor americane

Cotațiile petrolului coboară de la maximul ultimelor 6 luni după creșterea-surpriză a stocurilor americane
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 apr 2019

Cotațiile petrolului au coborât miercuri de la maximul ultimelor 6 luni, după ce datele au relevat o creștere neașteptată și consistentă a stocurilor de țiței din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) este în scădere cu 0,8%, tranzacționându-se la 65,8 dolari pe baril. Brent are un declin mai modest și se tranzacționează la 74,4 dolari pe baril.

Potrivit Administrației pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile americane de petrol au crescut cu 5,5 milioane de barili săptămâna trecută, în contextul în care analiștii intervievați de S&P Global Platts anticipau o scădere de 500.000 de barili.

Manfred Weber se angajează să blocheze proiectul Nord Stream 2 dacă va fi președinte al Comisiei Europene CITEȘTE ȘI Manfred Weber se angajează să blocheze proiectul Nord Stream 2 dacă va fi președinte al Comisiei Europene

Prețurile petrolului au urcat, marți, la un nou maxim al ultimelor șase luni, la o zi după ce SUA a anunțat că actualii cumpărători de petrol iranian nu vor mai primi derogări de la sancțiuni.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol, și-a reiterat angajamentul “ferm” de a menține piețele stabile și echilibrate, după ce Washingtonul a decis să nu înnoiască derogările de la sancțiunile impuse Iranului.

viewscnt
Afla mai multe despre
eia
cotatii petrol
pret petrol