Prețul țițeiului, la cel mai ridicat nivel din 2019

Prețul țițeiului, la cel mai ridicat nivel din 2019
scris 23 apr 2019

Cotația barilului de petrol Brent a urcat marți la cel mai ridicat nivel din noiembrie 2018, după ce SUA au sporit presiunile economice asupra Iranului, transmit Reuters și Sky News.

Luni, președintele Donald Trump a decis să elimine toate scutirile acordate unui grup de opt economii care puteau achiziționa petrol iranian fără să se confrunte cu sancțiunile SUA. În luna noiembrie a anului trecut, SUA au reintrodus sancțiuni asupra exporturilor de petrol ale Iranului, după ce președintele Trump a decis să se retragă, în mod unilateral, din acordul convenit în 2015 de Iran și cele șase puteri mondiale. Cu toate acestea, Washingtonul a acordat atunci scutiri de la respectarea sancțiunilor pentru primii opt cumpărători de petrol iranian (China, India, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Turcia, Italia și Grecia), scutiri care le permiteau acestor state să achiziționeze în continuare petrol iranian timp de șase luni, scrie Agerpres.

Gazprom estimează că-și va reduce, pentru prima oară în ultimii 5 ani, producția de gaze CITEȘTE ȘI Gazprom estimează că-și va reduce, pentru prima oară în ultimii 5 ani, producția de gaze

La bursa ICE Futures, cotația barilului de țiței Brent din Marea Nordului cu livrare în luna iunie a crescut marți până la 74,47 dolari, cel mai ridicat nivel din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol
sua