Cotațiile petrolului scad pe fondul creșterii neașteptate a stocurilor din SUA și informațiilor că OPEC ia în calcul să pompeze mai mult petrol pe piață

Cotațiile petrolului scad pe fondul creșterii neașteptate a stocurilor din SUA și informațiilor că OPEC ia în calcul să pompeze mai mult petrol pe piață
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mai 2018

Cotațiile petrolului scad abrupt miercuri după ce datele oficiale au relevat o creștere neașteptată a stocurilor americane de petrol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Informațiile vehiculate în presă privind o posibilă majorare a producției din partea unor membre al cartelului OPEC pentru a compensa scăderea producției în Venezuela și impactul iminent al deciziei SUA de a ieși din acordul nuclear cu Iranul au pus presiuni suplimentare pe cotații.

Atât referința globală Brent, cât și petrolul West Texas Intermediate, de referință în SUA, sunt în scădere cu circa 0,9%, tranzacționându-se pentru 78,8 dolari pe baril, respectiv 71,5 dolari pe baril.

Sursele Reuters susțin că OPEC ia în calcul o abatere de la obiectivele actuale de reducere a producției, în contextul în care prețurile petrolului au depășit recent 80 dolari/baril. O eventuală abatere de la obiectivul de reducere a producției zilnice cu 1,8 milioane de barili ar putea fi discutată în iunie.

Datele publicate de Administrația pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) au arătat că stocurile de petrol din SUA au crescut, săptămâna trecută, cu 5,8 milioane de barili, în timp ce analiștii intervievați de S&P Global Platts anticipau un declin de 1,7 de milioane de barili. Totodată, datele Institului American al Petrolului (API) sugerau o scădere a stocurilor cu 1,3 milioane de barili.

Totodată, stocurile de benzină au crescu cu 1,9 milioane barili.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
eia
stocuri
benzina
opec