Cotațiile petrolului scad pentru prima dată în ultimele patru zile

Cotațiile petrolului scad pentru prima dată în ultimele patru zile
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 oct 2017

Cotațiile petrolului au întrerupt astăzi raliul din ultimele zile, în urma datelor estimative privind stocurile din SUA și a unui raport, nu foarte optimist, al Agenției Internațională pentru Energie (AIE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte să fie prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Petrolul Brent este în scădere cu circa 1,5%, iar referința americană West Texas Intermediate coboară cu aproape 2% după trei zile de creșteri consecutive pentru cele două cotații.

Stocurile de petrol din SUA au crescut săptămâna trecută cu 3,1 milioane de barili, potrivit estimărilor American Petroleum Institute (API). Datele oficiale urmează să fie anunțate de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

Au fost stabilite prețurile cu care românii cu panouri solare pe case își vor putea vinde energia produsă distribuitorilor. Încă nu se știe cum vor fi impozitați CITEȘTE ȘI Au fost stabilite prețurile cu care românii cu panouri solare pe case își vor putea vinde energia produsă distribuitorilor. Încă nu se știe cum vor fi impozitați

În timp ce statele membre OPEC, împreună cu Rusia și alți mari producători de petrol, au agreat, la finele anului trecut, să reducă producția comună pentru a sprijini creșterea prețurilor.

În acest context, secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, le-a cerut marți producătorilor de petrol din SUA să sprijine eforturile cartelului pentru reducerea stocurilor globale și reechilibrarea pieței.

Potrivit unui raport prezentat astăzi de Agenția Internațională pentru Energie (AIE), cerea pentru petrolul OPEC va fi de 32,5 milioane de barili pe zi, cu circa 150.000 de barili pe zi mai puțin decât producția de luna trecută a statelor din cartel.

Rușii își dublează exporturile de gaze către China CITEȘTE ȘI Rușii își dublează exporturile de gaze către China

În primul trimestru al anului viitor, cererea pentru petrolul OPEC ar putea scădea cu 1,1 milioane barili pe zi comparativ cu ultimul trimestru al acestui an, la 31,9 milioane de barili pe zi.

În trimestrul al treilea al anului curent, majorarea cererii globale de petrol a încetinit, la 1,2 milioane de barili pe zi, însă estimarea EIA pentru întregul an a rămas neschimbată, fiind așteptată o creștere a cererii de 1,6 milioane de barili pe zi. Anul viitor, avansul cererii ar urma să încetinească la 1,4 milioane de barili pe zi, însă piața va fi, în general, echilibrată, potrivit EIA.

“Acest lucru se înseamnă că OPEC trebuie să reducă producția și mai mult pentru a termina ceea ce a început și să aducă prețurile petrolului înapoi la media ultimilor 5 ani”, spune Carsten Fritsch, analist la Commerzbank, citat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
eia
aie
brent
stocuri
raport
opec
sua