Creditorii Prospecțiuni au aprobat planul de reorganizare. Datoriile către creditori, 93 milioane lei

Creditorii Prospecțiuni au aprobat planul de reorganizare. Datoriile către creditori, 93 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2017

Adunarea creditorilor Prospecțiuni a votat luni în unanimitate Planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Euro Insol, plan de reorganizare ce prevede plata integrală a datoriilor de 93 milioane lei către creditori într-o perioadă de trei ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planul a fost aprobat de toate cele cinci categorii de creditori: garantați, salariali, bugetari, indispensabili și chirografari, a anunțat marți Euro Insol.

”Pe perioada derulării planului, Prospecțiuni mizează pe venituri de 747 milioane lei și un profit brut de peste 80 milioane lei. Planul de reorganizare prevede achitarea creanțelor atât din excedentul de numerar obținut din derularea activității de baza cât și din valorificarea unor active imobiliare care nu sunt necesare activității curente, în valoare de 50 milioane lei”, arată comunicatul.

Administratorul judiciar a propus achitarea mai rapidă a creanțelor salariale, respectiv într-un termen de 18 luni, față de trei ani perioada de implementare a planului, ”având în vedere argumentele de natură socială, această măsură fiind acceptată de către toți creditorii”, scrie News.ro.

STUDIU Există trei tipuri de cumpărători: nomadul, jucătorul și negustorul. 52% vor oferte personalizate, iar 82% vor să aibă posibilitatea de a returna o achiziție online CITEȘTE ȘI STUDIU Există trei tipuri de cumpărători: nomadul, jucătorul și negustorul. 52% vor oferte personalizate, iar 82% vor să aibă posibilitatea de a returna o achiziție online

”De asemenea, sumele datorate unor terți, reprezentând pensii alimentare și alte ajutoare sociale vor fi achitate în primul trimestru din plan”, informează compania.

Măsurile de restructurare a activității Prospecțiuni au fost implementate de Euro Insol încă din perioada de observație, imediat după preluarea mandatului de administrator judiciar în data de 5 aprilie 2016.

”Ca efect al acestor măsur, cifra de afaceri a crescut cu 65%, iar pierderile societății s-au redus cu 95%. Astfel, de la o pierdere de 23,8 milioane lei în semestrul I 2016 s-a ajuns la o pierdere de doar 1,2 milioane în semestru I 2017, cu șanse reale de a închide exercițiul financiar cu profit”, arată Euro Insol.

De la începutul anului și până în prezent, Prospecțiuni a încheiat contracte de peste 120 milioane lei pe servicii de achiziție date geofizice 2D și 3D și de logging (investigare geofizică în gaură de sondă și perforare) cu Romgaz, OMV Petrom și Amromco.

Societatea estimează să încheie până la sfârșitul anului și alte contracte, cu o valoare de peste 130 milioane lei. Pentru a-și onora aceste contracte, Prospecțiuni angajează până la sfârșitul anului peste 1.000 de specialiști și muncitori, urmând ca numărul total al salariaților să depășească 1.500.

Prospectiuni este o companie 100% românească, care activează de peste 65 de ani pe piața de servicii geologice și geofizice.

viewscnt
Afla mai multe despre
prospectiuni
plan de reorganizare