Proprietar al unei firme de pază, fost candidat PC la Primăria sector 2, va conduce compania de stat care preia iluminatul public din București de la Luxten

Proprietar al unei firme de pază, fost candidat PC la Primăria sector 2, va conduce compania de stat care preia iluminatul public din București de la Luxten
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 26 sep 2017

Alexandru Norocel Anastasescu, proprietar și director de firmă de protecție și pază, fost candidat al Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu la funcția de primar al sectorului 2 al Capitalei și expert la cabinetul parlamentarului Dănuț Liga, a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al recent înființatei Companii Municipale de Iluminat Public București SA, controlată de Municipiul București prin Consiliul său General, care din decembrie va prelua concesiunea serviciului public respectiv de la Luxten Lighting. Luxten a controlat serviciul în ultimii 20 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Norocel Anastasescu a fost numit membru al CA-ului Iluminat Public București, înlocuindu-l în această poziție pe Marius Ghincea. Acesta din urmă, fost secretar și consilier la primăria orașului Voluntari, ulterior șef de cabinet al prefectului de Ilfov, a demisionat de la Iluminat Public București când a fost numit prefect de Ilfov în locul fostului său șef, care a devenit prefect al Capitalei.

Norocel Anastasescu, în vârstă de 46 de ani și absolvent de ASE, este acționar la firma de pază și protecție Regent Security, unde a deținut și funcția de director general, companie care, în trecut, prin filialele sale din țară, a derulat contracte importante de pază cu instituții de stat. Din acționariatul Regent Security a făcut parte și Georgia-Gabriela Voicu, fostă șefă a Oficiului Național pentru Cultul Eroilor din subordinea MApN în mandatul fostului ministru Gabriel Oprea.

BNR va plăti RASIROM, regia SRI-ului, peste 1 milion de lei pentru extinderea sistemului de control la sediul central CITEȘTE ȘI BNR va plăti RASIROM, regia SRI-ului, peste 1 milion de lei pentru extinderea sistemului de control la sediul central

La alegerile locale din 2008, Anastasescu a candidat la funcția de primar al sectorului 2 al Capitalei din partea Partidului Conservator al omului de afaceri Dan Voiculescu. Anterior, a fost expert la cabinetul parlamentarului Dănuț Liga, trecut pe la PRM, PC, PD și PDL.

Noul președinte al CA-ului Companiei Municipale de Iluminat Public București SA este fondator al unui ONG intitulat Fundația Internațională pentru Combaterea Consumului de Stupediante și, totodată, membru și prim-vicepreședinte al Fundației Omenia, condusă de Minodora Ilie și generalul Ioan Talpeș.

Compania Municipală de Iluminat Public București SA, controlat de municipalitatea Capitalei prin CGMB, va prelua din decembrie anul acesta contractul de delegare a serviciului de iluminat public din București de la Luxten Lighting, care a prestat acest serviciu în ultimii 20 de ani, din 1997 încoace. Pentru anul acesta, proiectul de buget al Iluminat Public București SA nu prevede venituri, ci doar cheltuieli, estimate la 5,44 milioane lei.

Pentru anul viitor, compania estimează venituri de 24 milioane lei și un profit net de peste 2 milioane lei, cu un număr de 165 de angajați. Câștigul mediu salarial brut pe angajat în anul 2018 este estimat la 5.170 lei, echivalentul unui salariu mediu net de circa 3.620 lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
luxten
luxten lighting
primaria capitalei
cgmb
gabriela firea
regent security
norocel anastasescu
compania municipala de iluminat public