Dan Bîgu este noul șef al centralei nucleare din Cernavodă

Dan Bîgu este noul șef al centralei nucleare din Cernavodă
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2018

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat că, începând cu 1 septembrie, Dan Bîgu va ocupa funcția de director sucursală la CNE Cernavodă ca urmare a finalizarii concursului intern pentru ocuparea acestei funcții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Funcția de director sucursală la CNE Cernavodă este asigurată în permanență, potrivit prevederilor aplicabile în industrie de un expert în energie nucleară, din cadrul companiei, a informat SNN într-un comunicat.

Andrei Bobar, numit director economic al Romgaz CITEȘTE ȘI Andrei Bobar, numit director economic al Romgaz

Dan Bîgu este absolvent al Universității Politehnica București, Facultatea de Energetică, Specializarea Centrale Nucleare și are o experiență de peste 30 în operare și producție de energie nucleară deținând de-a lungul timpului funcții de conducere la nivelul CNE Cernavodă, scrie News.ro.

El are, de asemenea, o bogată experiență în management și derularea proiectelor de investiții.

Concursul intern pentru ocuparea poziției de șef al Sucursalei CNE Cernavodă a fost organizat de Nuclearelectrica după ce fostul director, Marian Șerban, și-a încheiat mandatul de la 1 august, cu acordul părților, anunțul în acest sens fiind făcut de companie la începutul lunii iulie. 

Grupul austriac Immofinanz, printre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, ridică încasările din chirii, dar pierde la profit CITEȘTE ȘI Grupul austriac Immofinanz, printre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, ridică încasările din chirii, dar pierde la profit

Marian Șerban ocupa funcția din februarie 2016, fiind numit după demisia fostului director de la Cernavodă, Ionel Bucur. Acesta fusese inițial suspendat din funcție de către Nuclearelectrica după ce DNA a anunțat declanșarea urmăririi penale în cazul său și al altor persoane foste sau actuale responsabile în companie, suspiciunea fiind de prejudiciere a Nuclearelectrica cu peste 3 milioane euro, prin acordarea preferențială a unui contract de protecție și pază a activelor centralei, cu încălcarea legislației în vigoare, în condițiile în care firma căreia i se atribuise contractul nu deținea certificat de securitate industrială emis de Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS).

În martie, Ionel Bucur a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Procesul se află în continuare pe rol, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 19 septembrie.

FOTO Kia a publicat prima fotografie-teaser cu noul Proceed, înaintea lansării de la Paris CITEȘTE ȘI FOTO Kia a publicat prima fotografie-teaser cu noul Proceed, înaintea lansării de la Paris

Valoarea totală a programului de investiții al Nuclearelectrica pentru acest an este de 244,86 milioane lei, fără componenta alocată plății serviciului datoriei aferent împrumuturilor pe termen lung.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,2 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernavoda
dan bigu